Мікроскоп для клінічних досліджень отримала міська дитяча лікарня Ужгорода від благодійників

Мікроскоп для клінічних досліджень отримала міська дитяча лікарня Ужгорода від благодійників
Сучасний високоточний мікроскоп для проведення лабораторних аналізів сьогодні отримала в подарунок від представників Пріорату Закарпаття Ордену Госпітальєрів Св. Іоанна Ієрусалимського, Лицарів Мальти Ужгородська міська дитяча лікарня. До урочистостей долучилися секретар Ужгородської міської ради Андріана Сушко та депутат Олеся Афанасьєва.

 

Головний лікар Ігор Рошко зазначив, що співпраця з цими благодійниками триває вже не перший рік і завжди вони докладно цікавляться, яке саме обладнання, яку допомогу потребує медичний заклад.

Придбання мікроскопу було дуже необхідним, адже, як наголосив Ігор Рошко, достовірні результати аналізів украй важливі для встановлення правильного діагнозу, призначення ефективного лікування, а також для проміжкового контролю, як іде видужування маленьких пацієнтів. Досі в лабораторії дитячої лікарні були прилади з пластиковою оптикою, вона не надто якісна, а сьогодні подарований мікроскоп має найбільш шановану в усьому світі цейсівську оптичну систему.

Про тривалу співпрацю, партнерство мальтійців із медичними закладами Ужгорода при передачі обладнання сьогодні коротко розповів представник благодійників Іван Шуфрич. Нагадаємо, минулого року дитячій лікарні передали магнітотерапії, електрокардіографи, акумуляторні батареї на УПС APC Smart (для захисту медичної техніки). У попередні роки цій же лікарні передали гуманітарну допомогу на суму 90 тис. грн., ще одного разу подбали про закупівлю спеціальних сиропів, які використовуються для попередження грипу.

За матеріалами Прес-служби Ужгородської міської ради

 

07 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів