Склади на Закарпатській митниці поповнились чотирма вилученими автомобілями

Склади на Закарпатській митниці поповнились чотирма вилученими автомобілями
Закарпатські митники припинили чотири спроби незаконного ввезення на територію України чотирьох транспортних засобів.

 

Зокрема, троє громадян України та одна громадянка Угорщини намагались ввезти на територію України: вантажний автомобіль «MERCEDES-BENZ», зі словацькою реєстрацією, 1999 року випуску; легковий автомобіль «SCODA OCTAVIA», із німецькою реєстрацією, 2000 року випуску; мікроавтобус «VOLKSWAGEN LT35», із польською реєстрацією, 1997 року випуску та автомобіль «TOYOTA LAND CRUISER PRADO», із словацькою реєстрацією, 2013 року випуску.

У всіх чотирьох випадках закарпатські митники встановили, що наші співвітчизники та іноземка намагались ввезти на територію України автомобілі з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу, як підставу для їх переміщення, підроблені документи.

У кожному з цих випадків підроблені доручення на право користування автомобілями. Це з’ясувалось після того як управлінням протидії митним правопорушенням Закарпатської митниці ДФС на адреси нотаріусів, вказаних в документах, які подали громадяни як підставу для переміщення транспортних засобів через митний кордон України, були направлені запити, з метою встановлення достовірності доручень на право користування автомобілями.

Таким чином, громадяни перемістили через митний кордон України транспортні засоби, з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу, як підставу для їх переміщення, підроблених документів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Щодо всіх громадян складено протоколи про порушення митних правил.

Наразі «MERCEDES-BENZ», вартістю 2900 Євро, «SCODA OCTAVIA» – 1250 Євро, «VOLKSWAGEN LT35» – 4500 Євро та «TOYOTA LAND CRUISER PRADO», вартість якої буде встановлена додатково, – вилучені.

ДФС у Закарпатській області

 

08 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів