Ужгородська фехтувальниця у складі молодіжної збірної України виборола золото на етапі Кубка світу в Еспоо

Ужгородська фехтувальниця у складі молодіжної збірної України виборола золото на етапі Кубка світу в Еспоо
Ужгородська фехтувальниця - золота медалістка на Кубку світу

 

Юніорська збірна України з фехтування на шпагах у складі Катерини Чорній, Інни Бровко, Наталії Степанян та ужгородки Дар’ї Варфоломєєвої здобула золоті нагороди на етапі Кубка світу в Еспоо.

Українські фехтувальниці стартували в турі прямого вибування під 9-м номером загальної кваліфікації. В 1/8 турнірної таблиці Чорній, Бровко, Степанян і Варфоломеєва здобули перемогу над японками, завершивши зустріч з рахунком 45:33, а в наступному турі вибили з боротьби перший номер світового рейтингу – француженок – обігравши опоненток з рахунком 45:38.

У півфіналі турніру збірна України взяла гору над спортсменками з Ізраїлю, вигравши у суперниць в напруженому поєдинку з рахунком 44:42.

У фіналі українські фехтувальниці зустрілися зі збірною Італії на чолі з титулованими Елеонорою де Маркі і Федерікою Ісолою, які на сьогодні знаходяться в топ-10 світового юніорського рейтингу шпажисток. Спочатку зустріч проходила на рівних, але поступово українки стали відставати. Переломним став бій Варфоломєєва – Ісола, де ужгородка зуміла відіграти два очки і вивести свою команду вперед. Цю перевагу вдалося зберегти до кінця поєдинку, який завершився на користь збірної України з рахунком 45:39.

За матеріалами Романа СЕНИШИНА

 

09 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів