Ректор УжНУ Володимир Смоланка вручив дипломи з відзнакою магістрантам-випускникам

Ректор УжНУ Володимир Смоланка вручив дипломи з відзнакою магістрантам-випускникам
Сьогодні в Ужгородському національному університеті започатковано нову традицію – вшановувати магістрів, які завершили навчання на «відмінно».

 

Загальноуніверситетське вручення дипломів з відзнакою кращим із кращих учорашніх студентів, яке пройшло у яскравій і піднесеній атмосфері, стало справжнім святом як для щасливих випускників, так і для їхніх наставників, друзів та близьких.

Ректор УжНУ Володимир Смоланка у вітальному слові сказав:

«Вірю, що ваше життя буде таким же яскравим, як колір обкладинки диплому, який ви зараз отримаєте. Сьогодні у вас прекрасний день, але, я підозрюю, що можливо, вам трохи сумно. Не сумуйте! Я вчора порахував одну цікаву річ: у більшості з вас попереду – понад 20 тисяч днів життя. Тільки уявіть! Якими вони будуть – залежить від вас. Але я впевнений у тому, що всі ви маєте прекрасні перспективи, незалежно від того, який фах здобули. У модерному світі в умовах надзвичайної конкуренції і пришвидшення розвитку суспільства кожен керівник схоче мати активного, розумного, ініціативного працівника, який принесе прибуток компанії і допоможе її розвитку. А всі ви – саме такі майбутні працівники».

Відзначимо, що сьогодні одержали дипломи магістрів студенти 14-ти факультетів. Тобто тих спеціальностей, де у магістратурі навчальний цикл триває півтора роки. Це випускники біологічного, географічного, гуманітарно-природничого, економічного, філологічного, історичного, хімічного, юридичного факультетів, а також факультетів здоров’я та фізичного виховання, інформаційних технологій, суспільних наук, іноземної філології, туризму та міжнародних комунікацій, історії та міжнародних відносин.

Ректор університету Володимир Смоланка вручив диплом кожному з щасливих магістрів-відмінників.

Голова студентської ради УжНУ, магістр факультету історії та міжнародних відносин Олександр Варшава, звертаючись до присутніх на урочистому зібранні, зізнався: 

«УжНУ став для нас другою домівкою. Ми вивчали наш фах і вчилися жити. Нам завжди говорили, що студентські роки є найцікавішими, найкращими, радили не втрачати час, скористатися ним. Ми це зробили. Я хотів би подякувати усім тим, хто нас вчив, підтримував і допомагав нам. Життя покаже, наскільки успішно ми засвоїли те, чого ви нас навчали. Але я сподіваюся, що ви будете нами гордитися».

Цікавий факт повідомив нам проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король: оскільки всього зимових випускників магістратури в УжНУ – понад 700, то виходить, що майже 20% із них завершили навчання з червоними дипломами. Проректор наголосив, що на спеціальностях природничого циклу, де навчання триває 2 роки, випуск магістрів відбудеться у червні.

«Зважаючи на те, які прекрасні емоції сьогодні панували в залі, традиція урочистого пошанування магістрів-відмінників утверджуватиметься в нашому університеті й надалі» – запевнив Ігор Король.

Деякі факультети після святкування в ректораті влаштували ще й окремі заходи, так би мовити, у вужчому колі. Зокрема, магістрів оновленого факультету здоров'я та фізичного виховання вітали у залі Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості ПАДІЮН. Тут в урочистій атмосфері випускники спеціальності "фізична реабілітація"; отримали довгоочікувані дипломи, які їм вручили одразу два декани. Так, студентів із закінченням університету вітали новопризначений декан факультету доцент Іван Миронюк та колишній декан факультету  здоров'я людини Олена Дуло. 

Новий очільник факультету зазначив, що тепер випускники мають зробити виважений вибір, однак колектив факультету з радістю підтримає колишніх студентів та допоможе цінною порадою.

Прес-служба УжНУ

 

10 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів