У п’ятірці лідерів «Рейтингу діяльності голів ОДА в 2016 році» – губернатор Закарпаття

У п’ятірці лідерів «Рейтингу діяльності голів ОДА в 2016 році» – губернатор Закарпаття
Комітет виборців України (КВУ) склав «Рейтинг діяльності голів ОДА за 2016 рік». Оцінка базувалася на двох критеріях: показниках соціально-економічного розвитку регіонів та опитуванні місцевих експертів. П’ятірка лідерів рейтингу виглядає так: Юлія Світлична (Харківська область) Олег Синютка (Львівська область), Сергій Кузьменко (Кіровоградська область), Степан Барна (Тернопільщина) та Геннадій Москаль (Закарпаття).

 

Як пише КВУ, Закарпатська область продемонструвала зростання показників промисловості – 106% (по Україні 102,4%). Також мав місце ріст індексу будівельної продукції – до 102,9% (по Україні 114,1%). Високо оцінили діяльність голови ОДА місцеві експерти. Зокрема, позитивно відзначили боротьбу із контрабандою. Ймовірно, високому результату сприяла схильність Геннадія Москаля до підтримки дружніх стосунків з місцевими лідерами думок.

Серед аутсайдерів рейтингу голів ОДА – Олег Гончарук (Івано-Франківська область), Олексій Муляренко (Рівненська область), Олександр Фищук (Чернівецька область), Валерій Головко (Полтавщина) та Андрій Гордєєв (Херсонщина). Переважно вони отримали низькі результати як за опитуванням експертів, так і за соціально-економічним розвитком регіону.

КВУ оцінював соціально-економічний розвиток області за 10 напрямками: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, прийняття в експлуатацію житла, залучення інвестицій, торговельний баланс, зайнятість та безробіття, збільшення заробітної плати, фінансова самодостатність та енергозбереження. Дані на основі інформації Державної служби статистки та відповідей профільних міністерств та облдержадміністрацій на запити ВГО КВУ.

Опитування експертів проводилося шляхом анкетування. Всього було виділено 16 напрямків. Серед іншого ставилися питання щодо реалізації реформ на місцях (децентралізація, спрощення надання адмінпослуг, державні закупівлі, боротьба з корупцією), кадрової політики голови ОДА та співпраці із обласною радою, прозорості роботи тощо. В експертному опитуванні взяли участь 245 осіб. Переважно це були лідери громадської думки, політичні експерти та представники ЗМІ.

Максимум за свою роботу очільник ОДА міг отримати 10 балів (5 – за соціально-економічний розвиток і 5 – за оцінку від експертів).

Детальніше про рейтинг КВУ читайте за посиланням: 

http://cvu.com.ua/news/kvu-nazvav-naykrashchikh-i-nayhirshikh-holiv-oda-u-2016-rotsi

Джерело: moskal.in.ua

 

11 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів