Чи порадують закарпатців плани Кабміну "відпустити" ціни на соціальну групу продуктів

Чи порадують закарпатців плани Кабміну "відпустити" ціни на соціальну групу продуктів
Міністерство економічного розвитку і торгівлі найближчим часом порекомендує Кабміну визнати успішними результати пілотного проекту щодо скасування держрегулювання цін на продукти. Таким чином, 20-річна практика стримування цін за рахунок обмеження торговельних націнок на соціальні товари може бути скасована.

 

Проект рішення про скасування держрегулювання найближчим часом буде опублікований на офіційному сайті МЕРТ.

Кабмін ввів держрегулювання цін на соціально значущі продукти харчування 25 грудня 1996 року. До соціально значущих продуктів в Україні належать борошно пшеничне вищого сорту, хліб і хлібобулочні вироби з пшеничного і житнього борошна простої рецептури, макаронні вироби, крупи, рис, яловичина і свинина, м'ясо птиці, курятина в тушках, ковбаса варена, коров'яче молоко, масло вершкове і соняшникова, сир, курячі яйця, цукор і овочі. Всього 15 категорій товарів.

Нагадаємо, що за січень 2017 року Україні найбільше подорожчали овочі, фрукти та молоко. В Україні в минулому місяці овочі подорожчали на 14,5%, фрукти - на 3,9%, молоко - на 3,3%. Про це повідомляє Держстатистики.

Як повідомляла "Країна", в Україні закупівельні ціни на молоко в січні цього року зросли майже на 50% в порівнянні з торішніми. Тільки за рік зросла на 49% середня закупівельна ціна на молоко екстра-класу - до 9,43 грн за літр (з ПДВ). У порівнянні з груднем минулого року відбулося подорожчання на 3,9% за кілька місяців. Літр молока вищого ґатунку коштує 8,81 грн, що на 46,6% вище січневих цін минулого року.

За матеріалами strana.ua

 

13 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів