На фестивалі м’ясників у Закарпатті з’їли сотні кілограмів м’яса

На фестивалі м’ясників у Закарпатті з’їли сотні кілограмів м’яса
На Закарпатті відбувся традиційний фестиваль гентешів. Цього року він особливий – організатори не дозволили публічно колоти свиней, готували тільки із заготовленого м’яса.

 

Андрій МЕШТЕР співорганізатор фестивалю

Цього року зато не вбивали тут свиней, бо ветеринарна служба попросила. Було повідомлення, що у Виноградові знайшли чуму, тому попросили аби ми тут не вбивали. І минулого року тут не вбивали, бо вегетаріанці тут пікетували.

До участі у фестивалі зареєструвалися 15 команд, приїхали лише тринадцять, в тому числі і гентеші з Угорщини. Вони розповідають свої секрети – що робити аби м’ясні страви були особливими і смачними.

пан Іштван гентеш

Важливим є процес, коли заколюють свиню. Дуже важливо аби в тушці не лишилося крові. А ще важливо, аби свиню добре обпалили, аби не було шерсті на шкірці і добре її почистили.

Наїдками щиро смакують туристи з всієї України.

Віктор турист із Херсона

Ковбаса тут дуже смачна, бограч смачний, так що дякуємо вам за те, тай празник зробили людям.

Аби догодити туристам учасники готують безліч страв. Всі з м’яса. Майже в кожного господаря є традиційний бограч. Всі інші страви трохи різняться.

Михайло ЛІНТУР учасник фесту

Сьогодні у нас фірмова страва, яка називається бограч, а тут у нас гурка, пікниця, стейки, шашличок, а тут у нас ще є така закарпатська страва – голубці зветься. Чуєте як пахне?

По закінченню фесту журі обирало найкращих. Всього 15 переможних категорій. Крім традиційних, таких як найсмачніша гурка, найкраще сало чи шкварки були й веселі номінації – а саме на найбільшу дерев’яну ложку, якою готують бограч, а також на найсмачнішу палинку, саме вона кажуть всі учасники найкраще підходить до всіх тут приготованих страв зі свинини.

Uzh Inform

 

13 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів