Москаль: на Закарпатті не створюється жодного госпітального округу – це фейк

Москаль: на Закарпатті не створюється жодного госпітального округу – це фейк
Інформація про те, що в рамках реформи системи охорони здоров’я на Закарпатті найближчим часом будуть створені госпітальні округи, не відповідає дійсності.

 

 – Механізм створення госпітальних округів не розроблений, нормативних актів Міністерства охорони здоров’я немає, фінансування нових одиниць не передбачене в Державному бюджеті 2017 року, то про які госпітальні округи взагалі може йти мова? – риторично запитує Геннадій Москаль.

– На сьогодні є тільки постанова Кабміну «Про затвердження Порядку створення госпітальних округів», однак Закарпаття не підпадає під її критерії. Тому, що в нас через особливості рельєфу й територіально-адміністративний устрій неможливо створити госпітальні округи з багатопрофільними лікарнями інтенсивного лікування, які обслуговуватимуть населення в радіусі 60 кілометрів з доставкою пацієнтів максимум 60 хвилин. Для цього в області необхідно побудувати купу нових лікарень, а це коштує сотні мільйонів гривень, яких ні в кого немає. Тому ніяких госпітальних округів на Закарпатті не створюється, інформація про це, яка розповсюджується різного роду «експертами» чи «реформаторами», – звичайний фейк, який не має під собою жодних підстав.

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

13 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів