Чи відзначають закарпатці Валентинів день?

Чи відзначають закарпатці Валентинів день?
День Валентина – одне із найромантичніших та водночас найдискусійніших свят. Здавалося б, які тут можуть бути дискусії, адже кохання – це прекрасно та ніжно. Вічна тема, словом. Але все ж, хтось вперто стверджує, що святкувати Валентинів день не варто, і мотивує свої переконання тим, що свято кохання може бути будь-коли. Також ще є ті, хто стверджує, що це так зване свято – лише вдалий комерційний хід.

 

Зрештою, ні для кого не секрет, щосаме 14 лютого кількість подарованих один одному валентинок сягає 141 мільйона, а виручка від реалізації шоколаду та цукерок – 1 мільярда доларів. Статистика в свою чергу каже, що приблизно кожен 10-й українець взагалі не відзначає цього свята, але є все-таки в Україні й палкі прихильники Дня всіх закоханих. Чи відзначають Валентинів День закарпатці?

Ужгородка Марина Неймет любить це свято та відзначає щороку.

«День святого Валентина я святкую вже багато років. В школі та університеті в нас завжди робили "Пошту закоханих": у визначеному місці стояла спеціальна скринька, куди ми опускали валентинки, адресовані друзям та знайомим. Коли вийшла заміж, то звісно, що всі святкування відбуваються разом з чоловіком: ми зазвичай даруємо один одному невеличкі подарунки, я готую щось смачненьке або ж просто йдемо на каву в якесь романтичне місце. Чому святкую? Мене певною мірою надихає історія цього свята, яка доводить, що коханню немає меж. Крім того, наприкінці зими, коли все навколо стає сірим і не дуже привітним, хочеться влаштувати свято для себе та своєї половинки», – каже Марина.

Психологиня Наталка Касим вважає це свято «комерційною» вигадкою, тому особливої уваги йому не приділяє.

«Я не святкую – як на мене це свято перш за все для власників сувенірних крамниць і китайських виробників, чисто комерційний розрахунок ) Єдиний плюс - це те, що на цьому заробляють майстрині, які роблять унікальні речісвоїми руками ) Чи треба святкувати іншим - не знаю, то кожна людина для себе сама вирішує. Хоча не можу сказати, що це погане свято - в лютому всі запаси сил у людей, зазвичай, вичерпані і якщо це свято принесе їм трохи нових приємних емоцій - то чому б і ні», – зазначає Наталка.

А от ужгородка Ольга Бесага це свято цілком не відзначає зовсім. Натомість пропонує краще започаткувати якийсь загальний день саме любові.

«Не святкую це свято. Для мене цей день – це якийсь певний заміс зі святості та стереотипів.Особистодля мене більше сенсу мав би день любові, в який традиційно було б радувати всіх, кого любиші даруватилюбов тим, кому це потрібно», – розповідає Ольга.

Зрештою, про комерцію. Наприклад, для майстринь хенд-мейду це свято і справді хороша можливість заробити, адже закохані завжди стараютьсяздивувати один одного крутими подарунками, а не просто дрібничками придбанимивсувенірнихкрамницях.

Що ж, незалежно від того святкуєте ви це свято чи ні, редакція uzhgorod.net.ua бажає вам щирого та справжнього взаємного кохання. Любіть та даруйте свою любов близьким!

 

14 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів