Закарпатець Ігор Гам про Зимову Універсіаду: «Для того, щоб був результат, слід більше тренуватися»

Закарпатець Ігор Гам про Зимову Універсіаду: «Для того, щоб був результат, слід більше тренуватися»
Минулого тижня в казахському місті Алмати завершилася 28-ма Всесвітня Зимова Універсіада. Нагадаємо, що в складі студентської збірної України виступали четверо закарпатців – гірськолижники Ігор Гам, Тарас Ковбаснюк, Левко Цібеленко та сноубордист Євген Гулій. Тож про враження від цих величних змагань з перших вуст довідувалися в ужгородського спортсмена Ігоря Гама.

 

– Ігоре, які загальні враження в тебе після Універсіади?

– Якщо порівнювати Універсіаду в Алмати з попередніми студентськими іграми в іспанській Гренаді, то в Казахстані організація була значно на вищому рівні. Спортсмени проживали в своєму спортмістечку в якому були власні магазини, їдальня, медпункти, навіть поліцейська дільниця. В разі виходу спортсменів за межі студмістечка обов’язково надавався супровід. Добре були підготовлені спортивні об’єкти до змагань, гірськолижні траси зовсім не розбивалися, їх відшліфовували водою і навіть, коли стартував після 106 учасника траса була в ідеальному стані.

– Тепер про власні виступи. Ти брав участ одразу в декількох видах змагань – гірських лижах та фрістайлі скі-крос. Результат виступів – закономірний, чи міг виступити краще?

– Мушу констатувати, що тренувальний процес в мене був дуже короткий, мало часу провів на лижах, тож все це цілком відбилося на результаті. Дуже «загорівся» скі-кросом, в якому дебютував саме на цій Універсіаді, тож взагалі вважаю певним досягненням, що змогли пройти кваліфікацію. Тому після приїзду разом з Тарасом Ковбаснюком плануємо поїхати в Чехію на міжнародні змагання у цій дисципліні.

– Як ставилися до української команди на побутовому рівні. До прикладу, нещодавно футболіста Романа Зозулю в іспанському клубі «РайоВальєкано» куди він мав перейти в оренду з «Бетіса» за герб України обізвали нацистом й він змушений був повернутися в розташування свого клубу. Сподіваюся у вас подібного не траплялося?

– Навпаки, до нас дуже прихильно ставилися, навіть з великою повагою. Ті люди, з якими я спілкувався дуже хорошої думки про Україну. Жодних конфліктів у нас не виникало, хоча спілкувалися на різні теми.

– Які висновки зробив для себе після цієї Універсіади?

– Щоб мати кращі результати, потрібно більше тренуватися, набиратися досвіду.

Користуючись нагодою висловлюю подяку Федерації зимових видів спорту України, тренеру збірної області збірної області з гірськолижного спорту Маріанні Фріндт.

Нагадаємо, що Україна на Універсіаді посіла 10-е місце в командному заліку серед країн-медалістів, виборовши 9 нагород різного ґатунку (2 золоті, 3 срібні та 4 бронзові). Дві золоті нагороди здобули біатлоністка Надія Белкіна та фігуристи Олександра Назарова, Максим Нікітін. Срібні медалі принесли в загальнокомандну скарбничку: біатлоністка Яна Бондар у двох дисциплінах та наша землячка – сноубордисткаАннамаріЧундак. По дві бронзові нагороди у Надії Белкіної та сноубордиста Олександра Білінського.

Роман СЕНИШИН

 

 

14 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів