Майже 300 гектарів землі передано на Закарпатті 900 учасникам АТО

Майже 300 гектарів землі передано на Закарпатті 900 учасникам АТО
На Закарпатті у власність учасникам АТО передано понад 295 гектарів землі

 

З початку запровадження ініціативи про надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції та членам родин загиблих воїнів Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області та органи місцевого самоврядування надали учасникам АТО 3308 дозволів на розробку документації із землеустрою для відведення земельних наділів загальною площею 1028,5 гектара.

Вже завершили процедуру оформлення землі у власність  900 військовослужбовців АТО, яким надано:  654 земельні ділянки загальною площею 60,06 га – для ведення садівництва, 210 ділянок загальною площею 222,16 га – для ведення особистого селянського господарства і 148 ділянок загальною площею 10,26 га – для будівництва та обслуговування житлових будинків та господарських споруд.

Безпосередньо Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області надало із земель державної власності військовим 839 наділів загальною площею 275,66 гектара. Органи місцевого самоврядування Закарпаття прийняли 217 рішень про передачу учасникам АТО 217 земельних ділянок загальною площею 19,46 гектара.

Найбільшу кількість земель для військових відвели в  Ужгородському (434 ділянки загальною площею 52,05 га) та Рахівському (168 ділянок загальною площею 19,78 га) районах Закарпаття.

Загалом у Закарпатській області отримали 5268 заяв про надання земельних ділянок учасникам АТО. Звернення військовослужбовців  розглядаються у першочерговому порядку.

На сьогодні Головним управлінням Держгеокадастру у Закарпатській області видано 146 наказів про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність. Відповідно до цих наказів учасники АТО отримають земельні ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) загальною площею 11,3 гектара.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

За матеріалами Прес-служби Держгеокадастру

 

15 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів