Після бойових навчань додому повернулися закарпатські резервісти

Після бойових навчань додому повернулися закарпатські резервісти
Колишніх військових, які пройшли службу по мобілізації та на місяць повернулись до своїх частин на навчальні збори, 16 лютого зустріли в Ужгороді. Резервісти оперативного резерву першої черги приїхали додому після перепідготовки та злагодження на Харківщині.

 

Протягом двох тижнів закарпатці вдосконалювали свої теоретичні знання, ще два - відточували уміння діяти в умовах, наближених до бойових, у складі підрозділів бригади. Рівнем підготовки залишились задоволені.

- В цьому році нас чекають навчальні збори ще чотирьох частин, дві з яких – нашого оперативного командування та дві інших командувань, - зазначив військовий комісар Закарпатського ОВК полковник Богдан Череміський. – Вони відбудуться протягом березня-травня.

У військовому комісаріаті наголошують, на навчальні збори призивають не тільки резервістів, які зараховані до оперативного резерву тих військових частин, що залучаються на збори, та у складі яких вони проходили службу на сході України, а й резервістів інших частин. Також за необхідності на наступні збори буде призвано частину інших військовозобов’язаних, для відновлення практичних навичок за їхніми військово-обліковими спеціальностями. Офіцери запасу матимуть змогу пройти двотижневе підвищення кваліфікації у вищих військових навчальних закладах.

За призваними на збори військовозобов’язаними на весь період зборів та резервістами на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата. Крім того, кожному резервісту, залежно від військового звання, виплатять:

  • - грошове забезпечення за 30 діб підготовки: від 4800 до 6400 грн. (у 2016 році за 10 діб підготовки резервісти отримували до 700 грн.);
  • - одноразове грошове заохочення за підсумками року (тим хто виконав програму зборів) від 1600 до 3100 грн.;
  • - добові за кожен день перебування у військовій частині: від 6 до 15 грн.;
  • - одну мінімальну заробітну плату на місяць тим, які на день призову на збори не працюють – 3200 грн.

Також резервістам, які залучаються на навчальні збори, гарантовано державне страхування, безкоштовне медичне забезпечення.

Мета зборів комплексна, починаючи від вдосконалення індивідуальних навичок резервістів з урахуванням сучасної специфіки виконання армійськими підрозділами завдань, до бойового злагодження в складі свого підрозділу та військової частини.

За матеріалами групи по роботі з особовим складом та громадськістю Закарпатського ОВК

 

17 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів