Закарпатським платникам акцизного податку радить ДФС

Закарпатським платникам акцизного податку радить ДФС
Фахівці органів ДФС у Закарпатській області інформують, що з 1 січня 2017 року роздрібний акцизний податок з пального скасовано – акцизний податок з роздрібного продажу пального (0,042 євро за 1 л, який сплачувався до місцевих бюджетів за місцезнаходженням АЗС та/або АГЗС) перенесено до основної ставки акцизного податку, що сплачується виробниками та імпортерами.

 

На суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію пального та не є платниками акцизного податку з роздрібного продажу пального, продовжують поширюватися норми Кодексу щодо функціонування СЕАРП (крім тих, які реалізують тільки пальне у ємностях до 2 л).

За операції, здійснені в січні 2017 року такі суб’єкти господарювання подають декларацію акцизного податку не пізніше 20 лютого 2017 року до контролюючого органу за основним місцем реєстрації:

  • із заповненням розділу В «Податкові зобов’язання з реалізації пального»;
  • подають додаток 11 до декларації акцизного податку «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації пального відповідно до підпункту 213.1.12 пункту 213.1 статті 213 Кодексу», із заповненням всіх граф відповідно до даних СЕАРП;
  • не заповнюють розділ ІІ додатка 6 до декларації акцизного податку «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів».

Формою «Розрахунку суми акцизного податку з реалізації пального…» передбачено зазначення залишків пального на початок звітного періоду шляхом перенесення його значення із попередньої звітності.

Обсяг залишків пального на початок звітного періоду (у цьому випадку на 01.01.2017) за відповідним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД (гр. З додатка 11 до Декларації) зазначається за даними СЕАРП. У подальших звітних періодах залишки пального переноситимуться із попередньої звітності.

Додаток 11 обов’язково заповнюється всіма платниками (юридичними та фізичними особами) акцизного податку з реалізації пального (в тому числі виробниками) незалежно від того, чи був у звітному періоді об’єкт оподаткування.

Сума податкового зобов’язання, визначена у Додатку I¹ (гр. 20), переноситься до рядка В2, яким доповнено розділ В „Податкові зобов'язання з реалізації пального” Декларації.

Разом з тим, наголошуємо, згідно з п. 120.1 ст. 120 Кодексу неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов'язаними нараховувати та сплачувати податки, збори, податкових декларацій (розрахунків) тягнуть за собою накладення штрафу в розмірах, передбачених цією статтею, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

ДФС у Закарпатській області

 

17 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів