В Ужгородській міськраді шукають можливості продовження будівництва Центру для інвалідів та учасників АТО

В Ужгородській міськраді шукають можливості продовження будівництва Центру для інвалідів та учасників АТО
Нарада з питань фінансування будівництва спортивно-реабілітаційного центру для інвалідів та учасників АТО в Ужгороді на вул. Ф.Тихого, 13/б відбулася сьогодні в Ужгородській міській раді з ініціативи голови Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександра Лизанця.

 

На зібранні під головуванням міського голови Ужгорода Богдана Андріїва були присутні секретар ради Андріана Сушко, керівники профільних підрозділів міськради та управління економіки Закарпатської обласної адміністрації.

Міська рада Ужгорода кількома роками раніше виділила для Центру ділянку і будівлю колишньої котельні без фінансових зобов’язань щодо будівництва. Представники громадських організацій інвалідів, активісти запевняли, що є домовленість із Посольством Японії в Україні про виділення близько 24 мільйонів гривень на будівництво. Загальна кошторисна вартість проекту – біля 36 мільйонів, передбачалося, що проект подадуть на співфінансування з державних бюджетних програм, частково долучать гроші з обласного та міського бюджету. Минулого року будівництво Центру стартувало, заклали навіть символічну капсулу часу, однак на продовження робіт коштів немає.

Ужгородська міська рада, як вимагає законодавство, торік виділила 2 мільйони гривень: 100 тисяч гривень на умовах співфінансування, ще 1,9 мільйона за іншим фінансовим механізмом. З обласного бюджету теж надали 1 мільйон гривень.

Однак японські дипломати повідомили, що підхід щодо допомоги цієї країни змінився – вони можуть фінансувати придбання обладнання. Надавати кошти з міського і обласного бюджетів (10%) можна за умови співфінансування з інших джерел, тому наразі шукатимуть альтернативні шляхи продовження будівництва Центру.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

17 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів