Свято для жителів містечка за участі перечинських гентешів пройшло в угорському Нодьечеті

Свято для жителів містечка за участі перечинських гентешів пройшло в угорському Нодьечеті
18 лютого, в суботу, команда перечинських кухарів-аматорів прийняла участь у змаганнях різників, що проходили в угорському місті-побратимі Перечина – Нодьечеті.

 

“Ми вибороли третє місце з двадцяти команд!

І це при тому, що перечинців було лише п’ятеро, а в командах суперників – по 10-15 чоловік.

Журі оцінювало швидкість і максимальну безболісність переходу свині в ліпший світ), обпалення й оброблення туші – тобто роботу гентеша.

Далі пішло приготування страв – свіжини. Ми зробили по два види гурки й ковбаси, різні шашлики-стейки й Полонинський гуляш – свіжина з кваснов капустов і грибами.

Словом наробилися неслабо, але й результат показали.

Ще пару слів про саме свято.

Дуже мені полюбилася сама ідея того дійства. Мадяри не називали то гучним слово фестиваль, не кликали туристів, а зробили свято для жителів свого містечка.

Поліцаї скинулись і купили свиню, так само пожежники, мисливці, фермери, апарат міськради й депутати й тд. Нам і румунам (теж місту-побратиму свиню надали).

Самі все робили-готували, а перед обідом почали приходити гості – друзі, родичі, знайомі. Всі співали, веселились, гостились і ходили від одної палатки до іншої. Звичайно, що була й змагальна складова, але головним було спільне проведення часу всією громадою, веселуха й відзначення роботи гентеша.

От би нам щось таке втнути в Перечині!

На фотках буде мало крові, тому особливо чутливі, вегетаріанці й “грінпісовці” можуть не заходити.”, інформує Михайло Барник у мережі.

 

 

21 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів