У «Закарпатгаз» кажуть, що лічильники допоможуть платити за реально спожитий газ

У «Закарпатгаз» кажуть, що лічильники допоможуть платити за реально спожитий газ
ПАТ «Закарпатгаз» продовжує вживати кроки на виконання Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», вірніше, третього етапу його реалізації, згідно з яким до 1 січня 2018 року передбачено забезпечення лічильниками всіх наших клієнтів . Це дозволить товариству вийти на показник забезпечення побутових споживачів області лічильниками у 99%, а клієнтам - сплачувати виключно за фактично спожитий обсяг природного газу.

 

  • Від наших клієнтів вимагається активізуватися, - закликає директор комерційний ПАТ «Закарпатгаз» Євген Полуницький. – Проте наразі ми нерідко стикаємося з нерозумінням, байдужістю, безвідповідальністю населення. З початку року ми встановили 400 приладів обліку. На встановлення ще більш ніж 900 є замовлення з зазначенням конкретних телефонів споживачів, заявки яких ми планомірно виконуємо. Решта ж - поки що не усвідомлюють, що відповідно до вимог згаданого закону ризикують залишитися без газопостачання. Всього ж згідно з Інвестиційною програмою ми повинні встановити понад 2,4 тисячі безкоштовних індивідуальних приладів обліку природного газу на суму 4,2 млн. грн. Тож просимо споживачів для отримання інформації про встановлення лічильників та повідомлення телефонів для зв’язку звертатися у службу внутрішньо будинкових мереж Ужгородського відділення ПАТ «Закарпатгаз» за телефонами: 2-47-7461-94-380672401925.

Як повідомлялося раніше, 1 січня 2016 року завершився другий етап реалізації вимог Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» - встановлення лічильників газу для споживачів, які використовують його для приготування їжі та підігріву води. Облаштування на аналогічних засадах лічильниками клієнтів, які використовують газ тільки для приготування їжі (мають лише газову плиту), повинно було розпочатися з початку минулого року. Проте ПАТ «Закарпатгаз» тимчасово призупинило встановлення безкоштовних лічильників в ужгородських помешканнях, обладнаних плитами та водогрійними котлами або ж виключно плитами. Пов’язано це було з протокольним рішенням №12 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 29.12.2015 року. Наразі процес відновлено, і до 1 січня 2018 року триває третій – останній - етап реалізації вимог Закону: встановлення лічильників споживачам, що використовують газ тільки для приготування їжі, тобто у помешканнях яких встановлена лише газова плита.

У випадку відмови від встановлення безкоштовного лічильника, споживач повинен встановити прилад обліку за власні кошти. Інакше ПАТ «Закарпатгаз» буде змушене від’єднати його від газопостачання відповідно до вище згаданого Закону. Споживачу, який бажає встановити лічильник власним коштом, необхідно звернутись у компанії, що мають ліцензії або дозволи на виконання такого виду робіт. Проконсультуватися щодо технічних характеристик приладу та отримати інформацію, які документи повинні мати компанії для виконання відповідних робіт, можна у фахівців ПАТ «Закарпатгаз» за тел.: 61-94-48

Наголошуємо: відмова від встановлення лічильника газу з ініціативи і за кошти ПАТ «Закарпатгаз» - відповідно до ст. 5 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» та п. 6 «Правил надання населенню послуг з газопостачання» - є підставою для припинення газопостачання. При цьому його відновлення буде проводитись після встановлення приладу обліку за рахунок споживача та оплати за роботи з від’єднання - приєднання газопостачання.

 

22 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів