Делегація Краю Височина Чеської Республіки обговорила з керівництвом Закарпаття співпрацю у реалізації спільних проектів

Делегація Краю Височина Чеської Республіки обговорила з керівництвом Закарпаття співпрацю у реалізації спільних проектів
Закарпаття та Височина обговорили інвестиційні проекти у рамках співпраці на 2017 рік  

 

У середу, 22 лютого Ужгород відвідала делегація партнерського Краю Височина Чеської Республіки, яка перебуває на Закарпатті з кількаденним робочим візитом.

У зустрічі взяли керівництво і працівники Закарпатської обласної  ради та адміністрації, голова крайового уряду Височини і представники органів управління та самврядування краю.

Мета приїзду чехів – аналіз виконання  інвестиційних проектів  2016 року та відбір проектів для співпраці на 2017 рік. Йшлося також про підготовку до відзначення  10-річчя співпраці.

У 2016 році реалізовано та продовжується реалізація 15 спільних інвестиційних проектів у соціальній сфері Закарпаття загальною вартістю понад 14 млн грн. Крім того, торік край Височина додатково виділив 1 млн чеських крон  на подолання наслідків буревію в ряді районів Закарпаття. Придбано  обладнання для еколого-натуралістичного центру у с.Лазещина Рахівського району, комп’ютерне обладнання для кафедри богемістиики УжНУ,  профінансовано участь студентів  у Літній журналістській школі та ін.

       У Крайову раду Височини після минулорічних виборів прийшли нові депутати. Сьогодні необхідно донести до них важливість співпраці із Закарпаттям та правильність обраного шляху, що дає ефективне та добросусідське спільне майбутнє для наших країв і їх громад.  Тому в планах Височини – приїхати на Закарпаття з численною делегацією для ознайомлення зі станом  реалізації спільних проектів, умовами їх виконання та географією, що є важливими умовами цього співробітництва.

       Чеська сторона  запевнила, що виконанням більшості запланованих торік об’єктів співпраці в цілому задоволена. Ясна річ, були певні проблеми, але є сподівання, що вони будуть вирішенні. «Депутатська ініціатива є доброю і  вона на користь справи», - мовив керівник делегації.

          Геннадій Москаль детально поінформував по стан реалізації інвестиційних проектів по районах та зазначив, що депутати облради на нещодавній сесії підтримали подальше співфінансування соціальних закладів краю у рамках співпраці з Височиною. Та  додав, що узгоджений перелік об’єктів на 2017 рік буде внесено на затвердження у ході пленарного засідання, яке відбудеться 23 березня п.р.

- Безперечно, багаторічна співпраця з Височиною є взаємовигідною та корисною для крайових громад. Поза всяким сумнівом маємо її розвивати, але однозначно в правовому полі. Ми зобов’язані дотримуватись чинного законодавства та проводити через  електронні торги  «Прозоро» тендерні процедури, що і робимо, - наголосив він. Далі сторони обговорили стан незавершених об’єктів, які потребують фінансової підтримки з обох сторін. Таких на сьогодні два.  

Головний підсумок перемовин - продовження співпраці та розширення її географії. Після робочої зустрічі делегація огляне на місцях запропоновані соціальні об’єкти співпраці на 2017 рік, визначиться з ними, після чого внесе  їх на розгляд Постійній Конференції, яка і подасть їх на затвердження  Крайовій раді Височини.

Прес-служба Закарпатської облради

 

22 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів