Міська влада Ужгорода відстояла право мешканців на прибудинкову територію у судах

Міська влада Ужгорода відстояла право мешканців на прибудинкову територію у судах
Міська влада відстояла право мешканців багатоповерхівок №10,12 на Минайській на прибудинкову територію У 2011 році Ужгородська міська рада рішенням сесії передала прибудинкову територію багатоквартирних будинків №№10,12 на вул. Минайській в оренду на 5 років приватній фірмі «Укрвест» для будівництва та обслуговування адміністративного комплексу.

 

У липні 2016 року на сесії прийнято рішення про поновлення договору оренди, однак після детального вивчення міський голова Богдан Андріїв скористався щодо нього правом вето. Питання винесли на повторний розгляд сесії міської ради, на якій депутати підтримали позицію міського голови і не дозволили продовжити договір оренди. Таким чином ділянка повернулася у користування громади.

ПП «Укрвест» звернулося до суду з вимогою поновити договір оренди землі на новий термін – на 5 років, до 2021-го. Через кілька місяців судових засідань у різних інстанціях Господарський суд Закарпатської області, а також Львівський апеляційний господарський суд своїм рішенням захистили право ужгородців на власне подвір’я.

Судові інстанції зафіксували відсутність будь-яких правових підстав у приватного підприємства «Укрвест» претендувати на земельну ділянку, яка належить співвласникам багатоквартирних будинків. Завдяки принциповій та послідовній позиції керівництва міста Ужгородська міська рада відстояла у суді права ужгородців, які могли втратити свою прибудинкову територію.

Як інформує управління правового забезпечення Ужгородської міської ради, 21 лютого 2017 року Львівським апеляційним господарським судом залишено в силі рішення Господарського суду Закарпатської області від 11.01.2017 року, яким у позовних вимогах приватного підприємства "Укрвест" до Ужгородської міської ради про визнання нечинним та скасування рішення Ужгородської міської ради від 26.07.2016 № 326 відмовлено повністю.

За матеріалами Прес-служби Ужгородської міської ради

 

22 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів