Ужгород готується до весни: Богдан Андріїв доручив забезпечити санітарно-епідеміологічне благополуччя міста

Ужгород готується до весни: Богдан Андріїв доручив забезпечити санітарно-епідеміологічне благополуччя міста
Питання забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя міста у весняно-літній період, ветеринарно-санітарного стану в Ужгороді, ризиків виникнення надзвичайних ситуацій на території міста – розглянули на черговому плановому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Ужгорода Богдана Андріїва.

 

Члени комісії затвердили план заходів із забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя міста у весняно-літній період. Вирішили, у тому числі, підготувати та надати приписи ТОВ "АVЕ-Ужгород" щодо проведення дезінфекційних заходів на контейнерних майданчиках збору сміття. Уточнять перелік необхідних вакцин, які необхідно придбати за кошти місцевого бюджету, особливу увагу, на вимогу міського голови Богдана Андріїва, звернуть на те, щоб місто мало необхідні вакцини проти гепатиту «А», укусів змій та сказу тощо.

З наближенням весни особливо актуальним стає дотримання пожежної безпеки, адже багато людей, попри неодноразові попередження не спалювати суху траву, гілки, продовжують саме таким чином наводити лад на своїх подвір'ях, у садах, ризикуючи життям, крім того, завдаючи шкоду довкіллю. Тому затвердили план основних заходів щодо попередження пожеж, аварій та інших надзвичайних ситуацій, недопущення та травмування людей. Зокрема, відслідковувати такі випадки спалення сміття, гілок, трави і притягати винних до відповідальності доручили працівникам відділу муніципальної інспекції з благоустрою.

Наголошувалося, що працівникам ДСНС потрібно звернути особливу увагу керівників підприємств, організацій та установ на своєчасне очищення підпорядкованих територій від сухотрав’я, чагарників, сміття.

Департамент міського господарства повинен не допустити спалення трави, залишків рослинності на підпорядкованих об’єктах та вздовж доріг, роз’яснення щодо цього мають провести з керівниками ОСББ. 

 У закладах медицини, освіти та культури проведуть інструктажі з пожежної безпеки та перевірять наявність засобів пожежогасіння (вогнегасників, пожежних щитів тощо).

За матеріалами прес-служби Ужгородської міської ради

 

23 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів