Медичний скандал з грошима: премії у Воловецькій райлікарні до лікарів не доходять

Медичний скандал з грошима: премії у Воловецькій райлікарні до лікарів не доходять
Скандал в Закарпатті: головлікар Воловецької райлікарні роздавав надбавки аж на півмільйона гривень

 

Торік головний лікар одного з медзакладів на папері щедро роздавав надбавки аж на півмільйона гривень. Але до персоналу - гроші не дійшли. В чиїх же кишенях вони осіли? З'ясовували кореспонденти "Подробностей". 

У Воловецькій райлікарні тільки й розмов - кого ощасливили преміями минулого року. Медперсонал терапевтичного відділення грошових заохочень не бачив. Хоча лікар-ординатор тут отримує мінімальну зарплату.

"Кроме роботи, яку ти тянеш у терапевтичному відділенні, ординатора, консультація хірургічного відділення, консультація травматологічного відділення, гінекологічного відділення, родинне відділення, чергування… ото на одну зарплату", - говорить Анна Грігар, лікар-ординатор терапевтичного відділення.

У відділенні хірургії - лікарі, медсестри і санітарки - теж залишилися без премій.

"Та тисяча чи півтора тисячі гривень преміальних получити - не відмовився би ніхто. Та ніхто того не знав, про ті премії".

А дізналися, коли депутатська комісія вирішила перевірити, як використовують бюджетні гроші у Воловецькій лікарні. Виявилося, невеликі премії отримали тільки три лікарі. А весь преміальний фонд - півмільйона гривень - протягом року розподіляли між адміністрацією.

"Бухгалтерія, кадри, завгоспи і різні от працівники апарату. Могли бути наприклад премії від 5-7 і до 24, до 28 от - якщо в гривнях - тисяч гривен. У той час, коли лікарі не мали зарплати місяць, а то й два і два з половиною", - говорить Іван Лопіт, голова Воловецької райради.

Бухгалтери від відповіді - за які заслуги їх преміювали - в буквальному сенсі тікають.

А кадровик, виносячи з кабінету свої речі, реагує на знімальну групу ось так:

"Я не працюю в лікарні, я просто зайшла забрати свою сумку".

Розподілом премій займається головний лікар. Розповідає - кого і за що заохочував:

"Завгоспам і всім остальним працівникам - вони робили безкоштовно ремонт. А бухгалтерія йшли звіти, річні звіти, треба тоже закупити бумаги і всякі. Вони працювали у позаурочний час, звіти за робочий час не робляться", - говорить Василь Степанчук, головний лікар Воловецької районної лікарні.

Несправедливо і прикро - заявляють співробітники. Вважають: головний лікар не мав права економити на медиках.

"Одні негативні емоції, слов нєту. Могли дати якось, ну у відповідності лікарям там більше, медсестрам менше, санітаркам ще менше - кожному по роботі", - говорить Стелла Годованець, медсестра онкологічного кабінету Воловецької районної лікарні.

Чи законні дії головного лікаря Воловецької лікарні - тепер розбираються правоохоронці. Депутати райради написали заяви у прокуратуру, поліцію та фіскальну службу. 

За матеріалами Голосу Карпат

 

24 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів