Велика українська юридична енциклопедія містить шість статей закарпатського вченого В’ячеслава Бігуна

Велика українська юридична енциклопедія містить шість статей закарпатського вченого В’ячеслава Бігуна
Закарпатець став співавтором Великої юридичної енциклопедії

 

Закарпатський вчений-юрист і кінематографіст В’ячеслав Бігун став співавтором Великої української юридичної енциклопедії. Шість його статей, як-от «Філософія правосуддя», «Юридичні фільми», а також інші, присвячені таким правознавцям як Густав Радбрух та Євген Ерліх, надруковано в другому томі енциклопедії,присвяченому філософії права. Перше українське систематизоване зведення знань про основні поняття і проблематику цієї царини вийшло за редакцією професора С. І. Максимова та інших вчених у видавництві Національної академії правових наук України.

Закарпатець, у доробку якого більше 500 публікацій, уже ставав автором подібних видань, як-от «Юридична енциклопедія» (у 6 т.), «Політологічна енциклопедія».

В’ячеслав Бігун народився в Тячеві, навчався і працював у провідних університетах і установах світу. У 1997 р. з відзнакою закінчив Львівський, відтак ? Коннектикутський університети (магістр права США). Перший аспірант стаціонару з філософії права в Національній академії наук України. У 2004 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Людина в праві: аксіологічний підхід». Проводив дослідження в Сорбонні та Гейдельберзі. Надрукував «докторську» монографію «Філософія правосуддя». Працював юристом у міжнародній юридичній фірмі в Франкфурті-на-Майні, в Європейському суді з прав людини в Страсбурзі. Започаткував разом із колегами та очолював низку об’єднань і подій, які витримали перевірку часом (як-от Об’єднання студентів-правників (з 1995), Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України (з 2007), Всеукраїнський тиждень права (з 2008).

 

24 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів