В Ужгороді семінар для батьків дітей-аутистів зібрав неочікувано багато учасників

В Ужгороді семінар для батьків дітей-аутистів зібрав неочікувано багато учасників
Чим люди з аутизмом відрізняються від звичайних, як допомагати їм адаптуватися розповіла в Ужгороді Консул провідної європейської асоціації «Аутизм Європа», мама дитини з аутизмом Інна Сергієнко.

 

Семінар, у першу чергу, був розрахований на батьків дітей-аутистів та фахівців, які працюють з такими дітьми.

“Думаючи, що дитина з аутизмом не розуміє чи не знає чогось, батьки створюють навколо неї таке середовище, наче вона не може – починають все робити замість дитини. Хоч це займає чимало часу і зусиль, але батькам особливих діток потрібно давати можливість дитині діяти самостійно. Батьки повинні вселяти в дитину віру в те, що їй все під силу”, – таким підходом ділилася з присутніми Інна Сергієнко.

На семінар прийшло понад 170 осіб, хоча спочатку очікувалася набагато менша аудиторія. Це свідчить про актуальність питання для Закарпаття, – зазначили організатори семінару в Ужгороді, представники ГО “Щасливі діти”.

«Цей семінар згуртував батьків та спеціалістів. Вони зрозуміли, що лише в їхніх силах реалізувати ті можливості, які ми як Фонд намагаємося забезпечити на державному рівні, – наголосила Лариса Рибченко, директор Фонду допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім».

Під час семінару батьки дітей з аутизмом та інші присутні підписали звернення до представників обласної влади з тим, щоб на Закарпатті був сворений відповідний центр. На необхідності створення такого центру наголосила і психолог Катерина Балега, координатор проектів в ГО “Комітет медичної допомоги в Закарпатті”. 

Семінар в Ужгороді – тридцять перший в регіональному турі Консула «Аутизм Європа» Інни Сергієнко, яка отримала міжнародну нагороду від INAP +2014 (Naturally Autistic People Awards) в номінації Community Mentor (Наставник співтовариства), повідомляє прес-служба ГО “Щасливі діти”.

За матеріалами Голосу Карпат

 

25 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів