Прокуратура взялася за перечинських чиновників, які вирішили приховати свої статки

Прокуратура взялася за перечинських чиновників, які вирішили приховати свої статки
Два начальника відділів Перечинської РДА не задекларували своє майно – розпочато кримінальне провадження

 

Перечинським відділом Ужгородської місцевої прокуратури внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за двома фактами не декларування чиновниками свого майна.

Зокрема, встановлено, що двоє осіб, будучи суб’єктами декларування у відповідності до ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та їх наслідки, не подали декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Йдеться про начальників відділів Перечинської районної державної адміністрації. Відтак,  у діях вказаних осіб вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

Слід зазначити, що виявлення та притягнення до передбаченої законом відповідальності винних осіб за фактами порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» є безумовно одним з найприоритетніших напрямів діяльності органів прокуратури України.

Санкція статті 366-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

28 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів