Ужгородська міська рада взялася за самовільну рекламу по-дорослому: винних чекають відчутні штрафи

Ужгородська міська рада взялася за самовільну рекламу по-дорослому: винних чекають відчутні штрафи
У зв’язку із організацією департаментом міського господарства Ужгородської міської ради у період з 01.03.2017 року по 01.04.2017 року заходів щодо здійснення демонтажу самовільно встановлених рекламних конструкцій на території міста, інформуємо:

 

Згідно зі статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення розміщення реклами з порушенням вимог чинного законодавства тягне за собою накладання штрафу від 1000 до 2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а у випадку повторного правопорушення – від 2000 до 5000 неоподаткованих мінімумів доходів громадянин.

Статтею 16 Закону України «Про рекламу» визначено, що виключною підставою для розміщення рекламних площин є наявність відповідного дозволу, виданого виконавчим органом місцевого самоврядування у порядку, встановленому чинним законодавством. Розміщення рекламних конструкцій без наявності дозвільних документів свідчить про самовільне встановлення таких рекламоносіїв.

Враховуючи ігнорування власниками самовільно встановлених рекламних конструкцій вимог виконкому про їх демонтаж,  демонтаж таких площин буде проведено силами комунальних служб міста з подальшим відшкодуванням понесених витрат та вжиттям заходів щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Водночас переконливо просимо усіх власників самовільно встановлених рекламних конструкцій для запобігання притягнення до адміністративної відповідальності здійснити демонтаж конструкцій власними силами та повідомити департамент міського господарства про вчинені заходи, інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

 

01 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів