«Цигаркова» подорож українця до Італії завершилась на Закарпатській митниці

«Цигаркова» подорож українця до Італії завершилась на Закарпатській митниці
На митному посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС припинено спробу незаконного вивезення до країн ЄС тютюнових виробів. Перемістити цигарки через митний кордон намагався громадянин України напередодні, 1 березня 2017 року.

 

Українець прямував у приватних справах в Італію автомобілем «Mercedes-Benz», обравши форму проходження митного контролю «червоний коридор». При усному опитуванні громадянин заперечив наявність будь-яких товарів, окрім задекларованих, а також повідомив, що жодних прихованих від митного контролю товарів не переміщує.

Відтак, на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, закарпатські митники направили транспортний засіб для проведення поглибленого митного огляду.

Таким чином, під декоративною обшивкою стелі автомобіля – по всьому периметру салону транспортного засобу виявлено приховані від митного контролю тютюнові вироби з акцизними марками України, торгової марки «MARLBORO», загальною кількістю 677 пачок. Цигарки знаходились у спеціально виготовленому сховищі.

Таким чином, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України тютюнових виробів з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки, вартістю понад 17,6 тис. грн, та автомобіль, вартістю понад 229 тис. грн, вилучено.

ДФС у Закарпатській області

 

02 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів