День відкритих дверей для школярів Тячівщини провели рятувальники

День відкритих дверей для школярів Тячівщини провели рятувальники
3 березня дітлахи Тячівщини поринули у цікавий світ роботи оперативно-рятувальної служби.  Рятувальники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів провели День відкритих дверей. До них завітали в гості  вихованці загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Руське Поле. Участь у заході взяло близько 30 дітей.

 

Під час екскурсії діти оглянули пожежний підрозділ від «А» до «Я». Учні побували на пункті зв’язку частини, де диспетчери приймають від населення повідомлення про пожежі або інші надзвичайні події чи ситуації. Навідалися й до гаража, звідки після отримання виклику оперативно виїжджає рятувальна техніка.

Користуючись нагодою, бійці ДСНС влаштували для учнів невеликий пожежний «лікнеп». У доступній формі дітлахам розповіли, як не допустити пожежі вдома та що робити, якщо вогонь все-таки охопив помешкання. Зокрема, всі учасники екскурсії нагадали для себе номер, за яким треба негайно дзвонити у випадку виникнення пожежі, – 101. Основний акцент робився на пожежній небезпеці весняно-літнього періоду.

На подвір’ї частини хлопчаки й дівчатка оглянули пожежний автомобіль і його оснащення. Так, для них продемонстрували пожежні рукави й колонки, апарати на стисненому повітрі, гідравлічні ножиці, а також бойовий одяг вогнеборця. Також школярі тренувалися одягати засоби захисту органів дихання. І нарешті, дізнавшись про технічне обладнання пожежного автомобіля, отримали змогу пустити воду з пожежного рукава.

На завершення зустрічі педагоги, які разом з дітьми прийшли на День відкритих дверей, подякували рятувальникам за змістовне та якісне проведення заходу. А діточки ще тривалий час жваво обговорювали побачене, деякі навіть цікавились, як їм найшвидше стати рятувальниками. А на пам’ять про цю цікаву та пізнавальну зустріч з рятувальниками були зроблені чудові фото..

2.jpg  3.jpg

 

5.jpg  7.jpg

За матеріалами У ДСНС у Закарпатській області

 

05 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів