Ужгородка Аннамарі Данча: «Моя ціль – потрапити на Олімпіаду до Південної Кореї»

Ужгородка Аннамарі Данча: «Моя ціль – потрапити на Олімпіаду до Південної Кореї»
Найбільшого успіху на зимовій Універсіаді в Алмати серед закарпатських представників досягла ужгородська сноубордистка Аннамарі Данча, яка лише торік відновила тренувальний процес після тривалої паузи пов’язаної з народженням дитини.

 

Тож про останні успіхи та плани на найближчу перспективу Аннамарі охоче поділилася з журналістом «НЗ».

– Аннамарі, після декретної відпустки ти одразу ж вразила своїми здобутками. Як вдалося швидко відновити форму і добитися високих результатів?

– Вже в минулому році почала активну підготовку, щоб не втратити здобуті раніше рейтингові бали. Стала переможницею чемпіонату України -2016 року, потім інтенсивно тренувалася, їздила на різні збори в тому числі й закордон.

– Тепер про Універсіаду, де виборола срібну медаль. Які враження від участі в цих всесвітніх студентських іграх?

– Казахстан дуже гарно підгодовувався до проведення 28-ї зимової Універсіади. Організаторами було повністю збудоване спортивне містечко, так зване «олімпійське селище», в яке після змагань заселять казахські малозабезпечені родини. Інфраструктура місць проведення змагань  також була на дуже високому рівні. Окрім того, хотіла  на завершення своїх виступів за студентську команду, так як за віком для мене це вже остання Універсіада, показати якнайкращі результати.

– У фінальних змаганнях в паралельному гігантському слаломі тебе випередила польська спортсменка, та й взагалі польські спортсмени досить - таки успішно виступили саме в сноубордингу…

– Польща відправила на Універсіаду своїх найсильніших спортсменів. Моя суперниця в останній рік доволі успішно виступає на етапах кубка світу, де потрапляє до найсильнішої п’ятірки. Тому її високий результат очікуваний, як і інших польських сноубордистів.

– Одразу ж після універсіади разом з Олександром Белінським ти відправилася на етап Кубка світу до Болгарії. Але там вже результати були не такі високі…

– Нам було важко насамперед через обмаль часу на підготовку та й адаптуватися не встигли через зміну кліматичних умов, адже чотири години різниці між Казахстаном та Болгарією в часових поясах далися взнаки.  Важко було засинати, а потім прокидатися,  тому й не вийшло виступити з кращим результатом.

– До яких найближчих змагань готуєшся тепер?

– В кінці місяця, (28 лютого - 1 березня) візьму участь в чемпіонаті України (Авт: Аннамарі стала чемпіонкою країни в обох дисциплінах), який пройде на Буковелі, потім поїдемо до Туреччини на черговий етап Кубка світу, а після цих змагань відправляємося на чемпіонат світу до Іспанії.

– Цікаво, беручи участь у таких тривалих поїздках через змагання, хто допомагає виховувати донечку?

– Всі члени родини – мама, сестра, чоловік, а інколи беру її з собою на змагання, коли вони в Україні. До прикладу, тепер разом поїдемо на Буковель.

– Ставиш собі за мету потрапити на Зимову Олімпіаду-2018 до південнокорейського Пхьончхана?

– Саме цього й прагну, тому й беру участь у етапах кубків світу, щоб набрати відповідну кількість рейтинговий балів та отримати ліцензію на участь у Зимовій Олімпіаді в Південній Кореї. 

– Що скажеш про загальний рівень сноубордингу в Україні, відчуваєш у себе за спиною конкуренцію від нашої молоді?

– Є перспективна молодь, але, на жаль, їм бракує досвіду, тому відчутної конкуренції не маю, хоча вже б давна мала б мати . Змушена констатувати, що маємо певний вакуум у цьому спорті, потрібні чималі кошти, щоб довести спортсмена до відповідного рівня – необхідно відряджати їх на різні закордонні змагання, Кубки світу та Європи. 

Розмову записав Роман СЕНИШИН

 

06 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів