Скоро у закарпатців буде нагода порадіти, що торік була низька мінімальна зарплата

Адже зростання мінімальної заробітної плати має прямий вплив на зростання податків, які ми сплачуємо.

 

Торік за кожен зайвий квадратний метр українці сплачували до 3% від мінімальної заробітної плати, цього року ставку знизили до 1,5%. При цьому законом визначається тільки максимальний розмір податку, міська влада має право встановлювати будь-яку ставку в межах від 0 до 1,5% від мінімалки. Така ж ситуація і з площею, за яку потрібно платити податок. Для квартири вона має бути не меншою за 60 квадратів, а для будинку - 120 квадратів.

Платежі надходитимуть українцям до 1 липня цього року. Тоді доведеться заплатити податок за минулий рік, а в 2018-у - за 2017-й. Тому враховуватиметься заробітна плата за минулий рік. Тоді мінімалка в Україні була 1378 гривень. До прикладу, в києві ставка податку - 1%, при цьому податок потрібно сплачувати за квартиру площею понад 60 квадратів. Якщо родина проживає в квартирі площею 100 квадратних метрів, доведеться сплатити 551,2 гривні податку. Вже наступного року за таку ж квартиру доведеться заплатити вже 1280 гривень.

Якщо загальна площа квартири (або кількох квартир) - від 300 квадратних метрів, або площа будинку від 500 квадратних метрів, додатково доведеться заплатити "податок на розкіш" - ще по 25 тисяч гривень за кожен з зазначених об'єктів.

https://www.facenews.ua

 

08 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів