В Ужгороді вийшла книга для поціновувачів закарпатської сценографії та театру

В Ужгороді вийшла книга для поціновувачів закарпатської сценографії та театру
В Ужгороді у видавництві Аутдор–Шарк побачило світ мистецьке видання «Художник театру Емма Зайцева».

 

Автори монографії  театрознавці Л.А.Попова та О.Д.Зайцев вперше у повному обсязі  простежили і проаналізували більш ніж  двадцятип’ятирічний творчий шлях головного художника Закарпатського академічного українського музично-драматичного театру імені братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв, заслуженого діяча мистецтв України Емми Зайцевої. Знаний театральний художник Закарпаття також є  кавалером ордена Святої великомучениці Варвари, лауреатом премії НСТД України імені Федора Нірода,  неодноразовим лауреатом обласної театральної премії братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв.

Видання також досліджує ступінь впливу нових ідей, технічних новацій  на творчий поступ  талановитого закарпатського сценографа,  що має вагомі творчі здобутки. Емма Зайцева є автором художнього оформлення понад 70 театральних вистав та концертів, зокрема на сценах таких українських міст, як  Рівне, Київ, Дніпро, Мукачево, Ужгород.

Книга  ілюстрована авторськими ескізами костюмів, декорацій, макетами та театральними плакатами. Видання також містить багато світлин зі спектаклів. Дане дослідження призначене для театрознавців, студентів мистецьких закладів, а також усіх тих, хто цікавиться закарпатською сценографією та театром.

Людмила Попова

 

09 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів