Якщо хворіти, то з комфортом: в обласному центрі відремонтували одне з відділень міської дитячої лікарні

Якщо хворіти, то з комфортом: в обласному центрі відремонтували одне з відділень міської дитячої лікарні
Турбота про здоров'я дітей полягає як в наданні якісних медичних послуг, так і в створенні комфортної атмосфери для їх перебування в лікарні.

 

Відділення захворювань органів дихання Ужгородської міської дитячої лікарні, яке капітально відремонтували за кошти субвенції з державного бюджету, оглянули сьогодні голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, народний депутат України, член парламентської групи "Партія "Відродження" Михайло Ланьо, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, керівник департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Василь Маркович, начальник відділу охорони здоров’я міської ради Василь Решетар, депутати від партії "Відродження" - облради  Василь Кошеля, міськради – Василь Гомонай, Юрій Станко та Юрій Оксьон.

Ремонт цього відділення дитячої лікарні в Ужгороді – одна з добрих справ, які вдалося реалізувати в обласному центрі Закарпаття завдяки виділенню торік 16,5 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету, про що клопотали народні депутати України з парламентської групи «Партія «Відродження», насамперед Михайло Ланьо.

Загальна вартість робіт, виконаних у дитячій лікарні – майже 1,2 мільйона гривень. За словами Михайла Ланьо, він переконався, що кошти з державного бюджету справді використані за призначенням. "Турбота про дітей, про їхнє здоров'я –  важливішого не може бути. Тому я радий бачити, що умови перебування  в лікарні кардинально змінилися. Взагалі, Ужгород розвивається й ефективно використовує виділені асигнування".

"Те, що ми бачимо у дитячій лікарні Ужгорода – це результат якісних змін із використанням частини субвенції з державного бюджету, яку завдяки у тому числі й Михайлу Ланьо отримала область. Загалом Закарпаття отримало  25 мільйонів гривень, виділених у рамках Програми соціально-економічного розвитку регіонів. Це – також результат конкретного депутата, адже всі обранці до Верховної Ради повинні працювати не тільки як законотворці, а й реальними справами підтримувати свій округ, свій регіон ", – сказав голова облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв підкреслив, що тут ми бачимо результат співпраці місцевої влади, центральної влади та народного депутата України Михайла Ланьо,  завдяки якому місто адресно отримало кошти на ремонт відділення дитячої лікарні Ужгорода - 870 тисяч гривень. Ще понад 250 тисяч гривень було виділено з міського бюджету. "Цього року ми плануємо продовжити ремонт у цій же лікарні, на другому поверсі, у відділенні раннього дитинства, щоб поступово привести до ладу всі відділення, адже оновлення в закладі не проводили досить давно. Дитяча лікарня - один із багатьох об'єктів, які ми розпочали ремонтували минулого року і продовжимо цьогоріч. Уже ближчим часом повноцінно запрацює капітально відремонтоване з цієї ж субвенції терапевтичне відділення Ужгородської центральної міської клінічної лікарні, кошти на ремонт якого також із виділеної державної субвенції", - відзначив Богдан Євстафійович.

За словами завідувача реанімаційним відділенням,  т.в.о. головного лікаря дитячої лікарні Юрія Небесника, оновлене відділення розраховане на 40 ліжок. Тут лікуються дітки не тільки з Ужгорода, а й з Ужгородського району.  Уся основна необхідна апаратура у відділенні є, медикаментами також забезпечені, адже за минулий рік значно покращилося фінансування цих потреб із міського бюджету. У відділенні працюють досвідчені лікарі, усі – спеціалісти вищої категорії.

Щодо власне капітального ремонту, то зробили чимало інновацій, зручностей для комфорту та безпеки і маленьких пацієнтів, і працівників закладу. Зокрема, вперше стіни в зоні досяжності дітей покриті спеціальним лаком, що дозволить їх мити і підтримувати тривалий час у чистоті. Кожна палата оснащена новими світильниками, а також лампами приглушеного нічного освітлення. Встановлено у кожній палаті і бактерицидні лампи, а коли безпосередньо проводитиметься кварцування, про це попереджатиме застережний світловий напис на вході, адже такі промені шкідливі для зору. Нова вся сантехніка, встановили душову кабіну для персоналу, вперше належно облаштували протипожежну сигналізацію. 

Крім цього відділення, за кошти держсубвенції в Ужгороді минулого року виконали ще чимало масштабних робіт. Зокрема, проведено капітальний ремонт вулиць Закарпатської та Собранецької (від вулиці Підгірної до вулиці Митної), капремонт фасадів (заміна вікон) класичної гімназії на вулиці 8 Березня, капітальний ремонт терапевтичного відділення Ужгородської центральної міської клінічної лікарні, реконструкцію водогону по вулиці Можайського від вулиці Минайської до вулиці 8 Березня, реконструкцію пожежної насосної станції у мікрорайоні "Сторожниця", реконструкцію каналізаційного колектора по вулиці Тельмана.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба Ужгородської міської ради

 

09 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів