Закарпатські резервісти знову вирушили на навчання до Вінничини

Закарпатські резервісти знову вирушили на навчання до Вінничини
Сьогодні резервісти вже вирушили до місця проведення навчань.

 

Резервісти оперативного резерву І черги із Ужгорода, Іршавського, Свалявського, Тячівського, Виноградівського та Берегівського районів вирушили до військової частини в/ч В4050 у Гайсині Вінницької області, де завтра розпочнуться широкомасштабні військові навчання.

Кожен учасник зборів отримав пам’ятку із правами, обов’язками та інформацією про грошове забезпечення. Всі вони є учасниками антитерористичної операції на Сході країни, тому зможуть використати свій бойовий досвід для підвищення військової майстерності.

До військової частини прибудуть близько тисячі спеціалістів, які знаходяться в оперативному резерві різних військових частин України. Навчання сплановані Генеральним Штабом Збройних Сил України. До заходів будуть залучатися бойові бригади з всієї України. Вони виходитимуть на полігони, відпрацьовуватимуть тактичні маневри з бойовими стрільбами.

Навчання пройдуть в два етапи, по 15 діб кожен: фахова підготовка та тренування у складі бригад. Під час першого рядовий і сержантський склад буде направлено до навчальних центрів, а офіцерський - на навчальні курси при вищих військових навчальних закладах. Під час другого етапу планується вихід на військові полігони. Завершення навчань заплановано на 8 квітня.

На Закарпатті триває підготовка до проведення наступних етапів навчальних зборів. Військові комісаріати Закарпатської області проводять заходи щодо оповіщення, виклику, проходження медичного огляду усіх резервістів резерву першої черги до інших військових частин.

За всіма резервістами, які призиваються на навчальні збори, включно з часом проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, займана посада та середня заробітна плата на підприємстві. Крім того, кожному гарантується державне страхування і безкоштовне медичне забезпечення.

Резервісту оперативного резерву І черги гарантуються такі види грошових виплат:

- грошова виплата за 30 днів навчальних зборів –2 400-3 200 грн.

- добові за 30 днів навчальних зборів –180-450 грн.

- всього в кінці зборів виплачується у військовій частині – 2 580-3 650 грн.

- одноразове грошове заохочення, яке виплачується в наступному році на карткові рахунки, – 1 600-3 100 грн.

- грошове забезпечення безробітним, яке виплачується після закінчення зборів, - 1 600 грн.

- середня заробітна плата працюючим (за місцем роботи) – не менше 3 200 грн.

Група по роботі з особовим складом та громадськістю Закарпатського ОВК

 

09 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів