Стало відомо як торік виконувалась регіональна програма з розвитку земельних відносин

Стало відомо як торік виконувалась регіональна програма з розвитку земельних відносин
Про це депутати облради дізнаються, розглядаючи проект рішення «Про виконання Регіональної програми розвитку земельних відносин у Закарпатській області на 2016 рік», який вносить Головним управлінням Держгеокадастру в Закарпатській області.

 

 Як зазначають розробники проекту, головною метою Програми є сприяння розвитку земельних відносин в області,а саме: створення правових і організаційно-економічних умов, які б стимулювали прагнення кожного власника чи користувача земельної ділянки до її правового і ефективного використання;  збільшення відповідальності за охорону земель;  підвищення активності громадян до посвідчення права власності на землю; сприяння розвитку ринкових відносин.

У кінцевому підсумку це має підвищити добробут громадян та сформувати потужний соціальний прошарок власників.

Основними заходами Програми є встановлення та зміна меж адміністративно-територіальних одиниць; інвентаризація  земельних ділянок державних підприємств та органів державної влади, в користуванні яких перебувають земельні ділянки, але права на них не зареєстровані у встановленому законом порядку; інвентаризація земель населених пунктів; нормативна грошова оцінка земель населених пунктів; оновлення планово-картографічних матеріалів населених пунктів масштабів 1:2000 та 1:5000 у відповідності до Земельного кодексу України.

Джерелами фінансування Програми є кошти державного, обласного та місцевого бюджетів. Загальна сума коштів, передбачених на фінансування Програми, становить 21,279 млн. грн., у тому числі: з обласного бюджету – 0,4 млн. грн., місцевих бюджетів – 20,879 млн. гривень.

У 2016 році згідно з Програмою профінансовано роботи на загальну суму 469,878 тис. грн, з них: 241,068 тис. грн. – на нормативну грошову оцінку, 228,81 тис. грн – на проведення інвентаризації земель.

Прес-служба Закарпатської облради

 

10 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів