З телевізора скоро почуємо більше української – клопоче Порошенко

З телевізора скоро почуємо більше української – клопоче Порошенко
Президент України Петро Порошенко виступає за прийняття закону про збільшення частки української мови на телебаченні.

 

Про це він заявив під час виступу на церемонії вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка сьогодні в Києві, передає УНІАН.

«Нам обов'язково потрібно продовжити роботу з розширення простору національного культурного продукту, та й зараз уже є чим звітувати. Крок за кроком частка української мови в радіоефірі збільшується. Хочу відзначити, що незабаром таку ж технологію я запропоную застосувати і до телебачення, де зараз присутність української мови неприпустимо мала», - заявив Порошенко.

Президент також зауважив, що «влітку минулого року звертався до телевізійної індустрії із закликом самоорганізуватися в цьому питанні. На жаль, не всі мене тоді почули, значить, своє слово зараз повинен сказати законодавець», — додав він.

Нагадаємо, 8 листопада 2016 року набули чинності зміни до Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Телерадіоорганізації, здійснюючи радіомовлення, мають забезпечувати упродовж першого року трансляцію 25 відсотків загального обсягу пісень українською мовою, поширених протягом доби, а також у проміжках часу між 07.00 та 14.00 і між 15.00 та 22.00.

Протягом другого року після набуття чинності нововведень до Закону ця частка становитиме — 30 відсотків, а третього року — 35 відсотків.

Крім того, телерадіоорганізації мають забезпечувати з першого року не менше ніж 50 відсотків добового обсягу ведення передач державною мовою, другого року — не менше ніж 55 відсотків, а протягом третього року — не менше як 60 відсотків.

hromadske.ua

 

10 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів