Закарпатців привчатимуть до чистоти та збереження природи солідними штрафами

Закарпатців привчатимуть до чистоти та збереження природи солідними штрафами
Закарпаття впродовж багатьох років приваблює своїми мальовничими краєвидами, цілющими джерелами, гірським повітрям, національною різноманітністю, самобутньою історією, традиціями, культурою та особливою гостинністю. Але погляньмо навколо: сміття на узбіччях доріг, берегах річок, поблизу залізничних колій, в парках чи просто по вулиці. Це аж ніяк не милує око, не сприяє позитивному іміджу нашого краю.

 

Кожен з нас хоче жити в чистому місті чи селі, відпочивати в чистих парках чи на миловидних галявинах. Але хто їх такими має зробити? Всі ж дуже добре знають, що чисто там, де не смітять, а там, де прибирають – ще чистіше.

Тож Державна екологічна інспекція у Закарпатській області звертається до всіх закарпатців не бути байдужими, не смітити, не шкодити природі, берегти красу і природне різноманіття краю.

За порушення вимог законодавства в частині поводження з відходами передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу: на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 - 1360 гривень) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 до 1700 гривень).

За випалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на сільськогосподарських землях, вздовж автомобільних доріг і залізниць, у парках, зелених насадженнях та газонів у населених пунктах відповідальність передбачена ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та складає від 170 до 340 грн. для громадян і від 850 до 1190 грн. для посадових осіб. При цьому випалювання рослинності в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн. і на посадових осіб - від 1190 до 1700 грн, нагадують у Державній екологічній інспекції у Закарпатській області.

 

12 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів