Ужгородські школярі так погостювали в закарпатській поліції, що захотіли там працювати

Ужгородські школярі так погостювали в закарпатській поліції, що захотіли там працювати
Цікаву й змістовну екскурсію для трьох десятків п’ятикласників Ужгородської ЗОШ №12 провели учора працівники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області. Під впливом побаченого чимало хлопців і дівчаток висловили бажання стати в майбутньому правоохоронцями.

 

Уже доброю традицією для закарпатської поліції стало проведення екскурсій для школярів і студентів. От і учора, 9 березня, в ГУНП області завітали майже три десятки учнів-п’ятикласників Ужгородської ЗОШ №12 разом зі своїм класним керівником Мар’яною Негер.

Екскурсію облуправлінням поліції для школярів провів старший інспектор ювенальної поліції підполковник Андрій Курта.

Розпочалась вона з візиту до чергової частини та call-центру гарячої лінії 102. Чергові продемонстрували дітям алгоритм дій правоохоронців при отриманні повідомлення про скоєння правопорушення. Великий інтерес у юних відвідувачів викликали зразки спецзасобів (бронежилети, захисні шоломи, наручники), з якими виїжджають на місце події слідчо-оперативні групи поліції. Їх дітям дозволили приміряти на собі.

Далі на гостей чекала екскурсія в Музей історії органів внутрішніх справ Закарпаття. Підполковник Андрій Курта зупинився на кожній з представлених у музеї експозицій. Найбільший інтерес у підлітків, звісно, викликав куточок АТО й експозиція зброї, біля якого вони радо знімкувалися на пам’ять.

Після музею гості перейшли в клуб, де їх чекала лекція від експерта-вибухотехніка Богдана Ляха. Фахівець нагадав дітям про небезпеку, яку несуть в собі вибухові предмети, порадив, як діяти в разі виявлення таких небезпечних предметів. Їм також продемонстрували вміст спеціальної валізи зі спецтехнікою для виявлення і знешкодження боєприпасів і вибухівки.

Розмову продовжив офіцер ювенальної поліції. Він нагадав дітям про правила безпечної поведінки на дорозі, в побуті, у школі. Зокрема, застеріг, як не стати жертвою злочинців, в тому числі й в популярних нині соцмережах Інтернету.

-Якщо ви не хочете, аби порушували ваші права, то не порушуйте самі права та свободу інших, - наголосив підполковник Курта. Він також застеріг школярів від вживання наркотиків, алкоголю та куріння.

Під враженням від побаченого підлітки задавали чимало запитань, а багато хто з них висловив бажання у майбутньому стати правоохоронцем. На це працівники поліції порадили дітям гарно вчитися, не порушувати Закон, бути слухняними й дисциплінованими.  

На завершення школярі та їх класний керівник подякували поліцейським за цікаву екскурсію й висловили побажання прийти ще в гості.

 

 

 

 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

12 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів