Закарпатські митники протягом вихідних читали студентам лекції

Закарпатські митники протягом вихідних читали студентам лекції
Протягом вихідних, 11 та 12 березня, на базі Ужгородського національного університету, проходила «Всеукраїнська школа з митного права».

 

Захід вже вдруге пройшов в обласному центрі Закарпаття. Організовує його Закарпатський осередок ліги студентів та юридичний факультет УжНУ за сприяння Закарпатської митниці ДФС.

Фахівці Закарпатської митниці ДФС прочитали чотири лекції студентам. Спочатку, в перший день «Всеукраїнської школи з митного права»,  Лілія Дорофеєва – начальник юридичної відділу Закарпатської митниці ДФС, кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального права та процесу ДВНЗ «УжНУ» розповіла студентам про реформи митних органів України в період 2012-2016 років, міжнародні стандарти та вітчизняні результати. А також керівник юридичного відділу висвітлила студентам додаткову тему: «Ввезення громадянами на митну на територію України товарів без оподаткування: пільга чи проблема?».

В свою чергу Віктор Іванус – заступник начальника управління – начальник відділу контролю за переміщенням товарів управління організації митного контролю Закарпатської митниці ДФС зосередив увагу присутніх та розповів їм про: «Особливості перетину кордону через пункти пропуску Закарпатської митниці ДФС українськими громадянами – власниками автомобілів із іноземною реєстрацією в контексті прикордонного руху з країнами Європейського союзу».

Відтак про виявлення та фіксацію митних правопорушень при переміщенні через митний кордон України транспортних засобів особистого користування, ввезених громадянами на митну територію України в митних режимах «транзит» та «тимчасове ввезення» молодим правникам, юристам розповіла Вікторія Гелле – заступник начальника відділу провадження у справах про порушення митних правил управління протидії митним правопорушенням Закарпатської митниці ДФС.    

Наступного дня, 12 березня, Микола Ясевич – заступник начальника юридичного відділу Закарпатської митниці ДФС провів лекцію на тему: «Переміщення транспортних засобів іноземної реєстрації у контексті нетарифного регулювання. Питання реалізації Стамбульської конвенції».

Студенти, учасники другої «Всеукраїнської школи з митного права», мали змогу задати питання та отримати фахові відповіді працівників митниці, які не в теорії, а на практиці застосовують норми митого права.

Відтак дискусії та діалоги між фахівцями та студентами допоможуть останнім краще орієнтуватися в митному законодавстві України, побачити перспективи розвитку існуючих напрацювань в галузі митної справи, знаходити конструктивні рішення та з розумінням підходити до висвітлення питання з митного права, митних правопорушень та процесів пов'язаних з євроінтеграцією.

ДФС у Закарпатській області

 

13 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів