Метеозалежні закарпатці страждатимуть від магнітних бур

Метеозалежні закарпатці страждатимуть від магнітних бур
Їх до кінця березня обіцяють чимало

 

У другiй половинi березня прогнозують серiю магнiтних бур, пише газета Експрес.

- Коли раптово без видимих причин у нас погiршується самопочуття, з'являються слабкiсть, вiдчуття запаморочення, бiль голови, причиною може бути саме магнiтна буря, - каже Михайло Рябов, член Європейської астрономiчної спiльноти. - Їх причиною є спалахи на Сонцi, через кiлька днiв пiсля чого (коли зарядженi частинки доходять до Землi) вiдбувається збурення магнiтного поля нашої планети. Вiдповiдно до статистичних даних, саме пiд час посилення геомагнiтної активностi бiльшає дорожньо-транспортних пригод, бо в такi днi в людини погiршується реакцiя.

- Вважають, що магнiтнi бурi становлять небезпеку лише для пенсiонерiв чи осiб зi слабкими судинами, -- каже Наталiя Кризина, заслужений лiкар України. - Але на такi явища насправдi реагує органiзм кожної людини, просто по-своєму. За спостереженням, навiть у студентiв пiд час магнiтних бур вiдзначають погiршене сприйняття iнформацiї та бiльшу кiлькiсть помилок. Найважчими ж наслiдками бурi можуть бути стрибки тиску, бiль голови, запаморочення, двоїння в очах, шум у вухах, погiршення емоцiйного стану.

Спокiйно перенести такий перiод допоможуть заспокiйливi чаї з м'яти, ромашки та мелiси. А ще не перепрацьовуйте, бiльше бувайте на свiжому повiтрi й намагайтесь не нервувати.

Лариса ПЕЦУХ, Експрес

 

19 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів