Найпопулярніші країни для еміграції в закарпатців – Угорщина, Ізраїль та США

Найпопулярніші країни для еміграції в закарпатців – Угорщина, Ізраїль та США
Підсумки роботи за два місяці цього року та минулого аналізували на розширеній колегії Головного управління ДМС України в Закарпатській області.

 

У 2016 році в краї видано майже 12 тисяч паспортів громадянина України у вигляді ID – картки, а з початку цього року – понад 4 з половиною тисячі. Біометричний закордонний паспорт отримали майже 112 з половиною тисяч закарпатців. Це на 20 тисяч більше у порівнянні з попереднім роком.

Збільшенню кількості власників біометричних документів сприяло розширення мережі робочих станцій з оформлення біометричних паспортів.  Наразі на Закарпатті всі райони забезпечені такими станціями. Як зазначив начальник ГУДМС України в області Ігор Михайлишин, це стало можливим завдяки налагодженій співпраці міграційної служби та органів місцевого самоврядування. Як наслідок,  до районних та міських бюджетів Закарпаття від адміністративних послуг, які надаються територіальними підрозділами міграційної служби краю, надійшло 28 мільйонів гривень.

Крім того, минулого року 249 іноземців та осіб без громадянства подали клопотання та набули громадянство України. 976 закарпатців оформили виїзд на постійне місце проживання в країни далекого зарубіжжя. Найпопулярнішими країнами для еміграції наших краян є Угорщина, США та Ізраїль.

Здійснювався і  ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на посилення контролю за перебуванням іноземних громадян на території України. Наразі на обліку Головного управління перебуває 2471 іммігрантів та 1515 іноземців, документованих посвідкою на тимчасове проживання. Більшість із  цих іноземних громадян знаходиться на території Закарпаття у зв’язку з навчанням та у зв’язку з возз’єднанням сім’ї з громадянином України.

Керівник міграційної служби Закарпаття зосередив увагу присутніх на тих завданнях, які стоять перед службою в цьому році. Зокрема, мова йде про подальшу розбудову Єдиного державного демографічного реєстру, впровадження новітніх технологій, поглиблення співпраці з ЦНАПами. Основним критерієм, за яким оцінюватиметься робота кожного районного підрозділу, буде оцінка людей, які отримують послуги міграційної служби.

Ольга Поштак,

головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області

 

20 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів