Поляки допоможуть у створенні добровільного пожежного формування у селі на Ужгородщині

Поляки допоможуть у створенні добровільного пожежного формування у селі на Ужгородщині
У підніжжя Невицького замку — цей проект є одним із спільних пілотних проектів рятувальників Закарпаття та Польщі.

 

Розширення міжрегіонального та транскордонного співробітництва є одним з пріоритетних напрямків і завдань рятувальників ДСНС. Днями в м. Ужгород рятувальники 1-го Державного пожежно-рятувального загону в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства і партнерства «Польща-Білорусь-Україна» приймали у себе колег з польського міста Дорогичин Сім’ятицького повіту Польської Республіки.

У зустрічі взяли участь: заступник районного коменданта добровільного пожежного об’єднання Польської Республіки у м. Сім’ятичі Сильвестр Усціняк, голова м. Дорогичин Войцех Боржім та секретар міської ради м. Дорогичин Радослав Коноброцкі, президент добровільного пожежного об’єднання «Сінєвичі» Роман Іванюк, заступник начальника ДобПО «Сінєвичі» Ян Семенюк, начальник 1-го Державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Закарпатській області Василь Варга та інші поважні гості.

Ця зустріч стала першим етапом подальшої співпраці щодо створення нових та реформування існуючих пожежно-рятувальних підрозділів місцевої і добровільної пожежної охорони в об’єднаних територіальних громадах. Серед пілотних проектів розглядається створення добровільного пожежного формування європейського взірця у с. Кам’яниця Ужгородського району.

У ході зустрічі польські гості також ознайомилися зі структурою служби «101», обмінятися методикою роботи в частині запобігання та реагування на надзвичайні ситуації, що характерні для обох країн. Учасники зустрічі переконані, що такий досвід транскордонного співробітництва, не лише зближає обидві держави, а й виводить їх рівень відносин на новий, більш якісний щабель.

Джерело: У ДСНС України у Закарпатській області

 

20 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів