Бібліотечні заходи для юних закарпатців стартували з Ужгорода

Бібліотечні заходи для юних закарпатців стартували з Ужгорода
Веселе, гамірне театралізоване дійство з конкурсами, загадками, персонажами відомих дитячих літературних творів, піснями і танцями зібрало в ляльковому театрі "Бавка" чимало гостей - як маленьких, так і дорослих.

 

В Ужгороді стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання-2017. Сьогодні, 20 березня, у Закарпатському академічному обласному театрі ляльок «Бавка» відбулося урочисте відкриття, яке дало своєрідний старт бібліотечним заходам у всіх бібліотеках області. Веселе, гамірне театралізоване дійство з конкурсами, загадками, персонажами відомих дитячих літературних творів, піснями і танцями зібрало чимало гостей - як маленьких, так і дорослих.

На свято завітали заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, президент Української асоціації працівників бібліотек для дітей, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко, заступник начальника управління культури Закарпатської облдержадміністрації Іван Канюка.

Київська гостя Алла Гордієнко зачитала лист-вітання міністра культури України Євгена Нищука та вручила нагороди, подяки працівникам бібліотечної сфери краю, які долучилися до свята. Крім того, медалі отримали люди, які не є бібліотекарями чи працівниками цієї сфери, але які докладаються до популяризації читання, сприяють і допомагають розвитку бібліотечної галузі: відомий письменник, керівник Закарпатської організації Національної спілки письменників України Василь Густі, головний редактор видавництва «Карпати» Борис Кушнір та депутат Ужгородської міськради Анатолій Ковальський.

Олександр Білак передав вітання від міського голови Богдана Андріїва та депутатського корпусу Ужгородської міської ради, привітав з початком тижня дитячого читання і побажав успіху. «Дякую всім працівникам бібліотек, які не тільки долучилися до сьогоднішнього заходу і до Всеукраїнського тижня дитячого читання загалом, а й щоденно у своїй роботі прививають дітям любов до книг, знань. Можливо, хтось із дітей спробує писати власні твори - поезію чи прозу - і в майбутньому стане визначним письменником», - сказав Олександр Павлович. Крім того, Олександр Білак подякував Спілці письменників Закарпаття за те, що постійно працюють з молоддю та дітками.

«Щиро вітаю вас із відкриттям тижня дитячого читання. Для нас велика честь, що естафету відкриття отримав саме Ужгород, для чого багато зробили й управління культури обласної адміністрації, й управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді міської ради Ужгорода, і наші бібліотеки. Сподіваюся, що Всеукраїнський тиждень дитячого читання на Закарпатті пройде надзвичайно успішно», - підкреслив Іван Канюка.

Перед початком концерту у холі театру для діток організували цікавий майстер-клас "Зроби книжку гарнішою" за участі відомих майстринь Людмили Губаль, Наталії Стегури, Світлани Залуцької, Олесі Рибалко, Марії Корсак. Також бажаючі мали змогу взяти участь у різноманітних квестах, кросвордах та автограф-сесії "Письменники Закарпаття – дітям".

Як відзначають організатори, мета заходу - популяризація книги й заохочення дітей до систематичного читання, проведення цікавих зустрічей авторів із дітьми, а також організація фахового спілкування між управлінцями в галузі культури та письменниками, видавцями, бібліотекарями.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міськради

 

20 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів