Усе більше випускників: нам грошей не треба, кар'єру давай! Особливо за кордоном

Усе більше випускників: нам грошей не треба, кар'єру давай! Особливо за кордоном
Що далі більше випускників українських вишів, та й закарпатських зокрема, при виборі своєї першої роботи звертають увагу на можливості особистісного та кар’єрного розвитку, а не на суму заробітної плати.

 

Про це йдеться у результатах дослідження компанії EY "Найкращий роботодавець", у якому взяли участь 1500 студентів із різних регіонів України.

Найбільш привабливою галуззю для працевлаштування і досі залишається ІТ. Не секрет, що спеціалісти саме цієї сфери можуть отримувати чималу заробітну плату, чим, на жаль, не можуть похвалитися працівники, наприклад, освітньої галузі. 

Під час опитування студенти найчастіше називали компанії цієї сфери серед бажаних місць працевлаштування (всього було вказано понад 500 роботодавців, з них близько 70 – з ІТ).

Позитивну динаміку також продемонструвала медіа-галузь, що стала однією з 5 найцікавіших для студентів, повідомляє видання УП.Життя.

Майже ніхто з опитаних студентів не хоче працювати в агрохімічній та нафтогазовій галузях.

Майже 80% студентів скаржаться, що часто потенційні роботодавці вимагають від людини, яка наймається на роботу, вже певний досвід роботи, а в студента чи то в «свіжого» випускника вишу цього досвіду немає. 

Більше половини випускників зазначили, що задля роботи готові на переїзд – 94% за кордон, і тільки 78% у межах України.

 

21 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів