Казковий квітень скликає в Ужгород художників з усіх регіонів України

Казковий квітень скликає в Ужгород художників з усіх регіонів України
Щороку у цей місяць до Ужгорода приїздить велика кількість туристів, щоб помилуватися розмаїттям весняних барв.

 

Другий Всеукраїнський конкурс з живопису «Срібний мольберт» пройде в Ужгороді у дні цвітіння знаменитих сакур.

У квітні Ужгород виглядає по-особливому: цвітіння сакур та магнолій перетворюють його на суцільний квітучий сад. Роками сюди приїздить велика кількість туристів аби душевно відпочити у розмаїтті весняних барв. Цього ж року місто буде надихати і молодих митців з цілої України. 25-29 квітня 2017 р. Ужгород зустрічатиме учасників другого всеукраїнського студентського конкурсу з живопису "Срібний мольберт".

Організатором головної події мистецької весни Закарпаття виступає культурно-мистецька фундація «Brovdi Art».

Метою заходу є: виявлення й підтримка обдарованої студентської молоді, сприяння її самореалізації та творчому розвитку; підвищення фахового рівня та удосконалення індивідуальної майстерності молодих митців; сприяння активному творчому обміну та взаємозбагаченню різних образотворчих шкіл та напрямів України; популяризація і стимулювання розвитку сучасного національного мистецтва.

До участі у конкурсі запрошуються студенти 2-6 курсів вищих навчальних закладів України III-IV рівня акредитації, які здобувають спеціальності «образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» і «дизайн».

Організатори забезпечують учасникам безоплатне проживання, харчування, транспортування, культурно-екскурсійні заходи упродовж конкурсної програми, створюють необхідні умови для виконання конкурсних завдань (локації, приміщення, транспорт, натурники, полотна для написання картин, мольберти, інший реквізит). Приїзд на конкурс та від'їзд з нього здійснюється за рахунок учасників конкурсу або навчальних закладів, які вони представляють.

Протягом 5 сонячних днів у мальовничому Ужгороді юні митці з усієї країни будуть змагатись у 3-х конкурсних номінаціях: «Міський пейзаж», «Портрет» та «Імпровізація». Роботи виконуватимуться у техніці олійного живопису, змішаній та комбінованій техніці. За результатами творчого змагання професійне журі визначить трьох переможців у кожній номінації, які отримають грошові призи: за І-е місце - 15 000 грн., за ІІ-е місце 10 000 грн., за ІІІ-е місце - 5 000 грн. Усі конкурсанти отримають сертифікати учасників та пам'ятні подарунки. Роботи молодих митців будуть надруковані у художньому каталозі проекту, повідомляє прес-центр конкурсу і фундації «Brovdi Art».

Претенденти на участь у конкурсі проходять попередній відбір. Реєстрація заявок-анкет і попередній відбір триватиме до 1S квітня 2О17 року. Зареєструватись онлайн, а також отримати детальну інформацію про умови та перебіг конкурсу можна на сайті molbert.brovdi.art.

Контакти оргкомітету конкурсу: 88ООО м. Ужгород, вул. Жупанатська,1 офіс 7

 

21 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів