Обережно! Кілька дзвінків на мобільний і з вашої картки Привата можуть зникнути гроші – закарпатці вже "погоріли"

Обережно! Кілька дзвінків на мобільний і з вашої картки  Привата можуть зникнути гроші  – закарпатці вже "погоріли"
Схему, як працюють шахраї, роблячи дублікат сім-картки мобільного телефону і діставшись до вашого карткового рахунку в Приватбанку, описав закарпатський журналіст Михайло Данканич.

 

У групі "Ужгород" він детально оисав усе, що сталося з ним: 

"Сьогодні став жертвою шахраїв. Аби ви не втратили свої кошти, рекомендую почитати і вберегти себе.

МОМЕНТ 1. Обовязково подзвоніть оператору водафон і встановіть собі кодове слово (пароль) яке необхідно назвати для того аби зробити дублікат картки. Якщо у вас немає цього слова, то зробити дублікат вашої сім карти дуже просто.

Дублікат моєї карти зробили таким чином: зранку подзвонила жінка за оголошенням, звязок декілька разів "обривався" тому розмова тривала три рази. Потім дзвонив якийсь чоловік якого просто не було чути. Теж декілька разів намагалися поспілкуватися, але ніяк не виходило. Таким чином шахраї мали два номери на які я дзвонив і які дзвонили мені.

Потім хтось (зрозуміло, що вони ж) поповнили мені рахунок на 3,5 грн. 

Так от, якщо ви маєте два номери на які дзвонив абонент і суму останнього поповнення - то можете запросто зробити дублікат сім карти. При цьому оригінал буде заблоковано за декілька хвилин і навіть не буде бачити мережі (як це було у мене).

МОМЕНТ 2. Якщо ви зареєстровані в Приват24, вказуйте номер телефону нікому не відомий, аби не бути в зоні ризику. Діставши дублікат вашої сім карти, шахраї дуууже оперативно (30 хв.) проводять операції по рахунках і виводять кошти.

Але, якщо ви вже потрапили в "схему" то майте на увазі, якщо вам прийшла смс з повідомленням, що хтось зробив дублікат вашої сімки, в першу чергу біжіть або дзвоніть в Приват, а не відновлювати карту (як це зробив я). Чим швидше ви заблокуєте всі картки, тим менше ймовірність того, що вас пограбують. У мене все це зайняло близько 50 хв і я встиг врятувати десь 4900 грн. і втратити близько 10 000 грн.

ВИСНОВОК: встановіть пароль на водафон, використовуйте для привату сім карту номер якої нікому не відомий, і якщо приходить смс про дублікат карти відразу блокуйте всі картки на рахунку. Інакше попандос".

У коментарях інші користувачі підтверджують, що теж мали схожу "пригоду". 

 

 

22 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів