Дитячі бібліотеки Закарпаття щороку отримують менше книжок

Дитячі бібліотеки Закарпаття щороку отримують менше книжок
20 березня в Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва відбувся круглий стіл про підтримку і розвиток дитячого читання в Україні. Участь у дискусії взяли Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко, дитячі письменники Галина Малик, Василь Густі, Олександр Гаврош, Марія Морозенко (Київ), бібліотекарі, видавці.

 

Як повідомила головний спеціаліст Закарпатського обласного управління культури Оксана Дурунда, нині в області діють 482 бібліотеки, з яких 19 – дитячі.

За словами заступниці директора обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Інни Хмари, статистика свідчить про зменшення надходжень у бібліотеки для дітей. Так, якщо у 2011-2012 рр. до бібліотек поступило 28 тис. одиниць, у 2014-2015 рр. – 26 тис. од., то у 2016 році – лише 22 тис. примірників. Із цих надходжень 45 % складають періодичні видання. 24 % книжок надійшли в дитячі бібліотеки за загальнодержавними програмами і лише 3,3 % –  за обласною програмою підтримки місцевих авторів, книгодрукування та книгорозповсюдження.

Головний редактор видавництва «Карпати» Борис Кушнір зауважив, що вже закінчується перший квартал року, а досі не затверджено ні обласної, ні загальнодержавної програми підтримки  книгодрукування на 2017 рік. Абсолютна більшість книжок якої спрямовуються саме до бібліотек.

uzhgorod.net.ua

 

22 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів