Закарпатські митники вилучили наркотичну "конопельку" вартістю 2000 Євро

Закарпатські митники вилучили наркотичну "конопельку" вартістю 2000 Євро
Сьогодні працівники Закарпатської митниці ДФС на митному посту «Тиса» припинили спробу ввезення на територію України насіння коноплі, вартістю майже 2000 Євро. Ввезти його намагався українець, який прямував із Іспанії в Україну мікроавтобусом «MERCEDES SPRINTER».

 

Виявили насіння під час проведення митного огляду транспортного засобу та речей із застосуванням собаки, яка навчена на пошук наркотиків. Зокрема, працівники митниці знайшли декілька десятків бляшаних коробочок та картонних блістерів у яких містились пластикові пробірки з насінням коноплі. Варто зазначити, що на упаковках крім гучних комерційних назв типу «KILLER KUCH», «MOBY DICK», «MOHAM RAM», «BIG FOOT» також містилось попередження такого змісту: «Це насіння не призначається для домашнього та сільськогосподарського культивування, в цих умовах вирощування строго заборонено. Фірма не несе відповідальності за дії третіх осіб, що нелегально використовують це насіння. Не для продажу особам, що молодші за 18 років».

Наразі митницею проводяться дії по документуванню виявленого правопорушення.

Фахівці Закарпатської митниці ДФС інформують, що в Україні, з метою недопущення незаконного обігу наркотичних засобів, культивування рослин роду коноплі підпадає під дію законодавства, так, згідно з вимог статті 310 Кримінального кодексу України особа, яка посіяла або вирощує снодійний мак чи коноплю, в залежності від кількості вирощених рослин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Крім того, у відомстві, зазначають, що в разі потрапляння на територію України цього насіння з нього могли виростити декілька сотень рослин. Відтак з них наркоділки отримали б десятки кілограмів наркотичного засобу канабіс, вартістю на чорному ринку не один мільйон гривень, а також були б скалічені долі багатьох людей.

ДФС у Закарпатській області

 

23 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів