На шостій сесії облради розглянули ряд важливих для Закарпаття рішень

На шостій сесії облради розглянули ряд важливих для Закарпаття рішень
Сьогодні, 23 березня, відбулося друге пленарне засідання шостої сесії облради, яке провів Михайло Рівіс. Участь у його роботі взяв Тимчасово виконуючий обов’язки Голови Державної служби геології та надр України Бояркін Микола Олексійович, що додало засіданню зацікавленості і ваги. Адже у депутатів назбиралося чимало запитань по суті.

 

Та оскільки Михайло Рівіс вважає обов’язком перед тими, хто захищає територіальну цілісність України, не забувати про їх героїзм, то він традиційно закликав всіх присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні, Революції Гідності та загиблих у війні на сході країни. Далі, користуючись нагодою, привітав всіх з прийдешнім світлим святом - Великоднем, побажав побільше добрих і благородних справ, перемін на краще. Та закликав депутатів у  ці дні відвідати дитячі будинки, сиротинці, убогих і нужденних.

 - Це – наш християнський обов’язок, - наголосив він.

Після чого за дорученням  Голови Верховної Ради України передав цінний подарунок Голови Верховної Ради – годинник – головному спеціалісту фінансово-господарського відділу виконавчого апарату облради Олені Іванівні Скрипич. І разом із головою ОДА Геннадієм Москалем вручив спільну відзнаку облради і ОДА – нагрудний знак «За розвиток Закарпаття»  Кузьмі Борису Івановичу, голові обласної Спілки художників, заслуженому художнику України за вагомий особистий внесок у культурний розвиток краю.

Очільник облради також інформував про нові кадрові призначення, які відбулися у міжпленарний період. Зокрема, Бойко Володимир Богданович став начальником Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області (колишнє КРУ), Резеш Йосип Йосипович –начальником відділу національностей та релігій ОДА. Та повідомив про важливі події, які відбулися у міжпленарний період.

- Сьогодні зранку відбулася зустріч з тимчасово виконуючим обов’язки Голови Державної служби геології та надр України Бояркіним Миколою Олексійовичем. У результаті цієї зустрічі – на виконання рішення обласної ради від 22 вересня 2016 року №500 було підписано трьохстороній меморандум про співробітництво між Державною службою геології та надр України, Закарпатською ОДА та Закарпатською облрадою. Думаю, висловлю наші спільні сподівання відносно того, що цей крок дозволить нам спільно вибудувати ефективний механізм проходження документів, поданих підприємцями, для отримання дозволу на відповідне спецкористування та дасть можливість забезпечити належний контроль за станом використання надр в області, - наголосив М.Рівіс.Далі  коротко розповів про те, що на початку цього тижня разом  із Геннадієм Москалем, а також головами РДА та деякими міськими головами, взяли участь у засіданні Ради регіонального розвитку, яке проходило під головуванням Президента України Петра Порошенка. На ньому розглянуто низку важливих питань стратегічного розвитку України,проведення реформ, у тому числі децентралізації влади, розвитку дорожньої інфраструктури, реформи системи охорони здоров’я та змін у загальній середній освіті тощо.

- Переконаний, що прийняті на засіданні пропозиції і рекомендації матимуть позитивний вплив на соціально-економічний розвиток України і нашої області зокрема, - підкреслив Михайло Рівіс.

У ході роботи пленарного засідання депутати визначились із датою проведення Днів депутата. Так, перше виїзне засідання заплановано наприкінці березня на базі ОКТМО «Фтизіатрія» щодо підсумків реалізації Програми протидії захворюванню на туберкульоз за 2012-2016 роки та обговорення проблем і перспектив галузі; друге (після Пасхи)- на базі лісогосподарського підприємства  краю під назвою:  «Від насіння – до заготівлі лісу».

Приділили обласні обранці чимало часу формуванню порядку денного нинішнього засідання. Окремі питання з причини  недотримання вимог Закону про  «Про доступ до публічної інформації» в частині дати оприлюднення були виключені, декотрі навпаки – включені як невідкладні.  І хоч серед таких «на виключення» було й питання «Про стан використання родовищ корисних копалин Закарпатської області», та з огляду на присутність у залі Бояркіна Миколи Олексійовича за пропозицією  Петра Добромільського питання залишилось до розгляду в залі.

Було також включено до порядку денного декілька питань з голосу. Зокрема,  Василь Кошеля вніс пропозицію розглянути «Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік» ; Петро Добромільський  – « Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо вжиття дієвих заходів, спрямованих на розв’язання проблемних питань діяльності Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» та «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо прискорення доведення індикативних показників надходжень митних платежів до Закарпатської митниці Державної фіскальної служби України». Василь Скрип – «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо термінового підвищення розміру посадового окладу медичного працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки».

Далі Михайло Рівіс оприлюднив депутатські запити щодо ефективного ведення дорожнього господарства, фінансування у поточному бюджетному році низки об’єктів та ін.  

Після чого обласні обранці, власне, й приступили до розгляду питань порядку денного та  ухвалили низку актуальних рішень. Зокрема, про роботу Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області упродовж 2015 – 2016 року та про стан виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції у розрізі адміністративно-територіальних одиниць області. Як відомо, це питання неодноразово переносилось від засідання до засідання. Порушено профільною постійною комісією облради, яку очолює Петро Голубка. Комісія здійснила торік  два виїзних засідання у с. Велика Добронь Ужгородського та с. Стеблівка Хустського райони та виробила відповідні рекомендації. То ж доповідачеві - начальнику Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області  Світлані Мельничук було поставлено низку запитань. Позаяк  земельне питання завжди було  в нашому гірському краї одним із найболючіших.

Відтак депутати ухвалили  ряд рішень щодо внесення змін до діючих обласних і регіональних програм, у т.ч. й до обласного бюджету на 2017 рік. Та затвердили звіти про виконання і хід реалізації обласних програм у сферірозвитку дошкільної освіти краю, психолого-педагогічного та медико-соціального супроводу дітей і дорослих із розладами аутистичного спектру, з ремонту та утримання автодоріг загального користування, соціальної підтримки, адаптації військовослужбовців, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих, створення та накопичення регіонального матеріального резерву та засобів індивідуального захисту органів дихання непрацюючого населення нашої області, облаштування спортивних майданчиків, розвитку туризму і курортів  та ін.

Розглянули та схвалили  блок економічних, майнових питань, а також про надра.

Більшістю голосів прийняли  рішення «Про вступ до Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна». Та про звернення до вищих ешелонів влади з актуальних та наболілих питань стосовно життєзабезпечення краю та його жителів.

Закриваючи шосту сесію, Михайло Рівіс подякував депутатам за конструктивну роботу та вболівання за долю нашого краю і його людей.

Прес-служба Закарпатської облради

 

23 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів