Закарпатські депутати знову порушують питання про ремонт доріг

Закарпатські депутати знову порушують питання про ремонт доріг
У ході другого пленарного засідання шостої сесії облради головуючий Михайло Рівіс оприлюднив депутатські запити. Серед них – запит Дениса Мана щодо ефективного ведення дорожнього господарства на території Перечинського району. У ньому депутат наголошує, що обласна влада за останні два роки чимало зробила для відновлення доріг на території області, велика кількість коштів обласного бюджету йде на їх ремонт. Втім, не лише коштами можна врятувати стан дорожньої галузі туристичного регіону, а й шляхом прийняття ефективних рішень.

 

У силу різних об’єктивних і суб’єктивних причини, - зазначає депутат, - автодор припинив існування свого підприємства на території Перечинського району, що призвело до суттєвого погіршення ситуації на дорогах. Відсутність елементарної техніки на території району в зимовий період привела до маси проблем як для населення,так і для бізнесу, у т.ч. виникли проблеми з доступом до кращих туристичних зон краю. А тому Д.Ман просить порушити  перед Облавтодором питання невідкладне відновлення ДП «Перечинський райавтодор», а також доручити райдержадміністрації спільно з облавтодором  та департаментом  економічного розвитку і торгівлі розробити дорожню карту розвитку дорожнього господарства Перечинщини з пошуком належного фінансування дорожньої галузі району.

В іншому спільному депутатському запиті, який внесли Петро Грицик та Роман  Шніцер, йдеться про фінансування у поточному бюджетному році низки об’єктів у Перечинському районі, включених до переліку проектів, виконання яких передбачено в області за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Мова про капітальний ремонт автодороги по вул.Українська в с.Дубриничі, де вартість робіт - 850 тис.грн; капітальний ремонт вулиці Партизанської в с.Сімер - 700 тис.грн; будівництво спортмайданчика із штучним покриттям на території Сімерської ЗОШ І-ІІ ст. – 1 млн грн.; реконструкція системи теплопостачання ДНЗ с.Зарічево – 1 млн.грн; капітальний ремонт клубу с. Новоселиця – 500 тис.грн; реконструкція системи теплопостачання Перечинскої ЦРЛ зі встановленням котлів на твердому паливі – 1 млн 100 тис.грн. ;поточний ремонт автодороги  Т.Ремети –Лумшори – 4 млн грн.;капітальний ремонт вул.Зерновської с.Порошкова -1млн.400 тис грн.;капітальний ремонт вул..Духновича в с.Т.- Бистра- 2 млн грн.

Обласні обранці підтримали запити колег та скерували  їх у відповідні інстанції для розгляду і позитивного рішення.

Прес-служба Закарпатської облради

 

24 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів