Влада Угорщини презентувала пільгові кредити для бізнесу угорців Закарпаття

Влада Угорщини презентувала пільгові кредити для бізнесу угорців Закарпаття
Фермери та інші агровиробники можуть розраховувати на суми до 16-17 тисяч євро. Для проектів сімейного бізнесу верхня межа обсягу фінансування не зазначена.

 

Сьогодні держсекретар Угорщини Левенте Мадяр побував на Виноградівщині. Високопосадовець зустрівся із закарпатськими угорцями - представниками малого та середнього бізнесу, аби розповісти про початок другого етапу надання пільгових кредитів. У Виноградові планувалося провести зустріч в офісі KMKSZ, однак через велику кількість присутніх захід перенесли у зал міського будинку культури.

Згідно з основними меседжами, друга хвиля програми фінансової підтримки орієнтована на виробників сільськогосподарської продукції та проектів сімейного бізнесу. Фермери та інші агровиробники можуть розраховувати на суми до 16-17 тисяч євро. Для проектів сімейного бізнесу верхня межа обсягу фінансування не зазначена. Однак грантоотримувачі повинні брати дольову участь не менше 20% вартості проекту. Для багатодітних сімей вимога пом’якшена до 10%.

Подавати заявки можна буде на веб-порталі програми Еде Егана з 3 квітня по 6 травня.

Пан Левенте Мадяр наголосив, що перша хвиля цієї програми, що стартувала минулоріч, була обмежена для закарпатців у розмірі 2 мільярдів угорських форинтів (це майже 200 мільйонів гривень). Натомість 2-га хвиля не обмежена у фінансуванні взагалі.

Програма матеріальної підтримки орієнтована на фізичних-осіб підприємців угорської національності. Подати заявки на отримання матеріальної підтримки можна на сайті www.eganede.com з 3 квітня по 5 травня 2017 р.

Держсекретаря Угорщини супроводжували генеральні консули диппредставництв цієї країни в Ужгороді Йожеф Бугайло та Берегові - Ендре Саліпскі. Презентація зацікавила більше сотні закарпатських підприємців, а також депутатів місцевих рад, інформує ГК.

Раніше з презентацією цієї програми держсекретар Угорщини виступив у Тячеві та Вишкові. Після Виноградова угорська делегація зустрінеться ще з громадами у Вербовці, Пийтерфолво, Неветленфолу та Вилоці.

На ВІДЕО - майже повний виклад презентації Левенте Мадяра щодо програми Еде Егана (угорською мовою).

 

24 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів