Чому письменники "придадуться" у нинішній гібридній війні й про особисту інформаційну гігієну – Забужко в Ужгороді

Чому письменники "придадуться" у нинішній гібридній війні й про особисту інформаційну гігієну – Забужко в Ужгороді
Письменники нині опиняються на "передовій", "придадуться" у нинішній гібридній війні, бо самі мислять сценаріями, сюжетами і бачать, можуть відрізнити сценарії, які пишуться Богом і природою, і такі, де погуляли "шаловлівиє ручки".

 

Такими думками в Ужгороді поділилася письменниця Оксана Забужко під час презентації своїх книг двох книг – "І знов я влізаю в танк…" і "Шевченків міф України Оксани Забужко та його критики".

Це одна з двох зустрічей, які письменниця проводить у ці дні  в обласному центрі Закарпаття в рамках фестивалю "Березневі коти". Сьогодні також в обласній бібліотеці на проспекті Свободи пройде майстер-клас Забужко "Слово, тіло і Ерос", початок о 18.00. 

Під час презентації у залі ректорату УжНУ, Забужко наголосила, що нинішні політологічні сценарії  – це теж література, синтез Луб'янки і Голівуду, реаліті-шоу, де гинуть реальні люди, ллється реальна кров, а ми не розуміємо, що граємо роль масовки. Російська імперія врахувала помилки СРСР, як тримати світ у напрузі. І важливо визначити для себе, як тримати інформаційну гігієну – "не датися дурням одурить".

Нинішня війна, за словами пані Оксани, відбувається на рівні чуттєвому, на рівні речей, які потрапляють у дилему добра і зла. "У цій війні виграє той, хто тримає мікрофон",– вважає Забужко.

Як уже повідомляв Uzhgorod.net.uaЗабужко розповіла про свої дитячі враження від Ужгорода і  навела приклади "метафізики в історії" – філософією життя від одного з діячів культури Росії та розповідь міністра Нищука про призначення вертолітного майданчика у Каневі.   А ще – поділилася, коли і як почалася її власна мобілізація на нинішню війну.

uzhgorod.net.ua

 

25 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів