У Хусті для допомоги хворим із нирковою недостатністю відкрили сателітне відділення

У Хусті для допомоги хворим із нирковою недостатністю відкрили сателітне відділення
Щоб наблизити медичну допомогу до хворих із нирковою недостатністю, на Закарпатті відкрили ще одне сателітне «гемодіалізне» відділення обласної клінічної лікарні ім. А. Новака – цього разу в Хусті.

 

У п’ятницю (24.03) на офіційному відкритті побували керівники області Геннадій Москаль та Михайло Рівіс, голова РДА Назар Павлій, мер Хуста Володимир Кащук й інші поважні гості.

Нове відділення розміщене в реконструйованому приміщенні Хустської стоматполіклініки. Ремонт, оснащення меблями й холодильним обладнанням здійснили за рахунок коштів місцевого бюджету, а от апарати «штучної нирки» (наразі функціонуватимуть 4, але площа будівлі дозволить у майбутньому  збільшити їх кількість до восьми) та систему водозабезпечення надали виробники – як благодійну допомогу.

– Хуст був першим містом, де в 2007 році запрацювала «штучна нирка», однак у 2014-му її роботу припинили  через проблеми системи водовідведення, – зазначив на відкритті Г.Москаль. – На сьогодні в Хустському районі потребують замісної терапії 15 хворих із хронічною нирковою недостатністю, які дотепер мусили щотижня по кілька разів їздити на чотиригодинну процедуру в сусідній район. У новому відділенні допомогу зможуть отримувати не тільки вони, а й частина пацієнтів Іршавщини. Там її потребують 11 чоловік, які доїжджають у Виноградівську та Мукачівську лікарні.

Нагадаємо, що сателітні «гемодіалізні» центри ЗОКЛ уже функціонують у Рахові, Міжгір′ї, Тячеві, Мукачеві, Виноградові. Замісної ниркової терапії в краї потребують 195 осіб. Загалом Закарпатська обласна клінічна лікарня має 43 апарати «штучної нирки» провідних світових виробників.

 

25 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів